h i r d e t é s

Feljelentették Demeter Szilárdot a Soros Györgyről szóló cikke miatt

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Feljelentették Demeter Szilárdot a Soros Györgyről szóló cikke miatt

2020. december 03. - 06:40

 

Feljelentették Demeter Szilárdot a sorosozós cikke miatt - írja a Népszava, akinek a Budapesti Rendőr-főkapitányság megerősítette az információt. 

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója - Forrás: 24.hu

Az ügyben egy bejelentés is érkezett a feljelentés mellett, a rendőrség jelenleg vizsgálja az esetet.

Demeter Szilárd miniszteri biztos, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója szombaton közölt – majd egy nappal később visszavont – botrányos írásában Európát „Soros György gázkamrájának”, a magyarokat és a lengyeleket pedig ezzel összefüggésben „új zsidóknak” nevezte.

A Népszava szerint azt nem tudni, hogy a rendőrségen ki és milyen tartalommal tett bejelentést, feljelentést. Ezek tartalmáról a Budapesti Rendőr-főkapitányság nem közölt részleteket. Szalai Kálmán, az antiszemita jelenségek elleni küzdelemmel foglalkozó Tett és Védelem Alapítvány (TEV) titkára a Népszava kérdésére korábban azt mondta, hogy polgárjogi és büntetőjogi eljárás megindítása „nem tűnik jogilag megalapozhatónak”. Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnöke azt közölte, hogy jogászaik tanulmányozzák, hogy megáll-e a magyar jog szerint a feljelentés. (via 24.hu) / Transindex


 

Kommentek

h i r d e t é s