h i r d e t é s

Feljelentést tett a csengeri örökösnő

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Feljelentést tett a csengeri örökösnő

2022. december 09. - 08:37

P. Máriának a napokban adott igazat a bíróság, most újabb feljelentést tett.

Kósa Lajos és P. Mária - Fotó: Blikk

A napokban adott igazat a bíróság a csengeri örökösnőnek, miután Kósa Lajos azt állította róla, hogy korábban csalásért már elitélték. Az ügy legújabb fejleménye, hogy P. Mária feljelentést tett, mégpedig vesztegetés és hűtlen kezelés miatt.

Feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen a csengeri örökösnő néven elhíresült P. Mária vesztegetés és hűtlen kezelés ügyében – tudta meg a Népszava. A beadvány szerint egy alföldi vállalkozás, a Kiskun Tender Kft. rajta keresztül küldött Kósa Lajos akkor debreceni polgármesternek 2014–2015-ben több részletben 68,3 millió forintot, hogy Kósa elintézze egy Debrecenben „beragadt”, több száz millió forint kifizetését, ő pedig a Kiskun Tendertől a számlájára érkezett pénzt átadta Kósa Lajosnak.

A feljelentés nem sokkal azután történt, hogy a Debreceni Törvényszék a napokban első fokon igazat adott P. Máriának, akiről Kósa Lajos azt állította, hogy korábban csalásért már elítélték. A bíróság szerint Kósa Lajos, a Fidesz országgyűlési képviselője megsértette a nő hírnevét. Az ítélet nem jogerős. P. Mária a kereset benyújtásakor sérelemdíjat és bocsánatkérést követelt a politikustól.

Mint emlékezetes, P. Mária neve akkor lett szélesebb körben ismert, amikor azzal vádolták meg, hogy 780 millió forintot csalt ki mesés öröksége ígéretével hiszékeny emberekből. Az asszony azt állította, 1300 milliárd forintot örökölt Németországban elhunyt édesapjától, de a pénzhez nem tud hozzájutni. A vádlott szerint Kósa Lajos ajánlotta fel neki, hogy segít megszerezni a vagyont. A politikus hosszú évekig jó kapcsolatot ápolt P. Máriával, a nő állítása szerint többször is jártak közösen Svájcban. 

P. Mária szerint ennek a baráti kapcsolatnak köszönhetően történhetett meg az, hogy 2013-ban azzal kereste meg a K. Zoltán a Kiskun Tender nevében, hogy hozza őket össze Kósa Lajossal, mert több száz millió forint ragadt be Debrecenben, majd a találkozót követően a Kiskun Tender több részletben 63,8 millió forintot utalt a nő számlájára. P. Mária szerint ezt az összeget Kósa Lajosnak küldték alkotmányos költségként, az ő szerepe ebben csak annyi volt, hogy ezt a pénzt átvette, majd átadta a politikusnak.

A botrány kirobbanása után azonban Kósa Lajos és K. Zoltán tanúvallomásukban azt mondták, a pénzt csak kölcsönbe adták és nő azzal hitegette a céget, hogy majd a mesés örökségből kifizeti őket. Ugyanakkor K. Zoltán és P. Mária az ügyletet követően valóban aláírtak egy kölcsönszerződést, de ez a nő szerint a férfi ötlete volt, hogy utólag lepapírozzák az utalást.

Az ügyészség vádiratából végül Kósa Lajos teljesen kimaradt, mivel P. Mária visszavonta a képviselő ellen tett vallomását, amit a lap beszámolója szerint a feljelentésben most azzal magyaráz, hogy akkor egy rövid időre új ügyvédje lett, aki azzal kecsegtette, hogy szabadlábra kerülhet, ha visszavonja a Kósa Lajosra tett terhelő vallomását. (Index)


Kommentelne? Kattintson ide!