fbpx Felhőzettel, heves zivatarokkal érkezhet a hidegfront | CIVILHETES

h i r d e t é s

Felhőzettel, heves zivatarokkal érkezhet a hidegfront

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Felhőzettel, heves zivatarokkal érkezhet a hidegfront

2021. július 31. - 06:14

 

Szombatra ismét egy hidegfront veszi be a Kárpát-medence térségét, esőzésre, viharokra lehet számítani.

CIVILHETES olvasói fotó

Szombaton északnyugaton már az éjszaka és hajnalban is záporok, zivatarok alakulhatnak ki, Napközben pedig több helyen, legkisebb eséllyel délen, délnyugaton készülhetünk újabb záporokra. Helyenként viharos széllel, jégesővel és felhőszakadással kísért heves zivatarok is előfordulhatnak.

A nyugati, délnyugati szél többfelé megerősödik. Napközben 26-37 fokot méretünk, délen, délkeleten lesz melegebb, északon, északnyugaton hűvösebb.

Vasárnap többnyire a hajnali órákban lehet majd esőre, zivatarokra számítani, de nem maradunk napsütés nélkül. A többfelé erős, viharos déli-délnyugati szélben 30-38 fok várható.

 

Orvosmeteorológia

Szombaton is kánikulára kell számítani. Továbbra is sokaknál alakulhat ki fejfájás, migrén, fáradtság, tompaság, jelentkezhet, illetve ingerültebbek, dekoncentráltabbak lehetünk. A záporok, zivatarok miatt még nagyobb lesz a fülledtség, ami miatt nehéz légzés, légszomj, rosszullétek alakulhatnak ki. Továbbá az asztmások állapota is romlik.

A szív- és érrendszeri megbetegedésekkel küzdők és az idősek körében keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, rosszullét léphet fel, ezért érdemes lesz többet pihenni, kerülni a nagyobb fizikai megerőltetést.

Fogyasszunk legalább 3-4 liter vizet!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s