h i r d e t é s

Felhősen, borongósan indul a hét

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Felhősen, borongósan indul a hét

2022. december 05. - 05:19

Sokfelé indul felhős, borongós idővel a nap, többfelé pára, köd, szitálás is kialakulhat, a keleti és északkeleti tájakon esőre is számtani kell. 

Napközben délen, délkeleten több órára kisüthet a nap, máshol felhős, borongós, helyenként tartósabban párás időre van kilátás, északkeleten, valamint nyugaton, északnyugaton eső, zápor is kialakulhat. Több tájegységünkön is élénk lehet a délkeleti szél. Hajnalban -1 és +5, kora délután 3 és 12 fok között alakul a hőmérséklet, a naposabb tájakon mérhetjük a magasabb értékeket.

Orvosmeteorológia

Kettősfronti hatásra számíthatunk, így a hideg- és a melegfrontra érzékenyek egyaránt tapasztalhatnak kellemetlen tüneteket.
Fejfájás, vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok előfordulhatnak.
A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.
Alvásproblémák, álmatlanság, szédülés szintén előfordulhat, valamint felerősödhetnek a kopásos és gyulladásos eredetű ízületi panaszok is.
A fényszegény időben lehangoltabbak, kedvetlenebbek lehetünk, viszont a naposabb tájakon élők hangulata, közérzete javulhat.
Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.
Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky