h i r d e t é s

Felfüggeszti a termelést a POLYTEC Komló

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Felfüggeszti a termelést a POLYTEC Komló

2020. március 30. - 19:22

 

A munkatársaktól nem válik meg a vállalat

A POLYTEC Csoport igazgatósága a munkavállalók egészségének védelmében, és a gazdasági károk mérséklése érdekében úgy döntött, az európai autógyárakkal egy időben, a gyáraiban ideiglenesen beszünteti a termelést. A vállalat azonban egyetlen munkavállalójától sem válik meg. A részleges leállást az európai és magyarországi koronavírus helyzet, valamint az európai autógyárak többségének bezárása indokolja. A nemzetközi autógyárakkal összhangban, a POLYTEC Komló Kft. átütemezi a megrendelések szállítását. A napokban még folytatják a vevőik halaszthatatlan igényeinek kielégítését, majd fokozatosan leállnak a termeléssel. 

A kormányzati intézkedések és szabályozások alapján a vállalat már eddig is megtette a szükséges óvintézkedéseket – védőeszközök és kézfertőtlenítők biztosításával, fokozottan ügyelve a tisztaságra – hogy a munkatársak között megakadályozza a vírus lehetséges terjedését. 

„A POLYTEC Komló Kft. számára a munkatársak egészsége és biztonsága kiemelt fontosságú, ezért ebben az időszakban mindent megteszünk egészségük védelmének érdekében.” – hangsúlyozta Plesz István, a POLYTEC Komló Kft. ügyvezetője.Az adminisztratív területen dolgozó munkatársaknak a vállalat már hetekkel ezelőtt lehetőséget biztosított az otthoni munkavégzésre, ehhez a cégcsoport minden technikai feltételt megteremtett. A leállást követően az első héten fizetett szabadságot vehetnek igénybe a munkatársak, majd az azt követő időszakra állásidőt fizet a vállalat. 

Az ideiglenes leállás várhatóan április 14-ig tart, minden munkavállalójukat visszavárják, a nemzetközi és hazai helyzet függvényében azonban további intézkedéseket hozhatnak az alkalmazottak védelme érdekében. 


 

h i r d e t é s