h i r d e t é s

Felbukkanhatott a szomszédunkban a veszélyes, brazil mutáns

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Felbukkanhatott a szomszédunkban a veszélyes, brazil mutáns

2021. április 15. - 07:20

 

Fiatalok halnak meg Szerbiában, kétoldalú tüdőgyulladásban 

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Szerbiában 3154 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak. A kór 38 beteg életét követelte, a járvány kezdete óta már 5 846 fertőzött lelte a halálát a kórban. Kórházban jelenleg 7 511 fertőzöttet kezelnek, közülük 247 páciens van lélegeztetőgépen, írta a PannonRTV.  

Tatjana Adžić Vukićević, a batajnicai Covid-kórház igazgatója azt mondta a K1 Televízió műsorában, hogy tegnap 54 beteget vettek fel, két-három hete pedig csaknem százat fogadtak nap mint nap. Az orvos jelezte azt is: a betegek klinikai képe most súlyosabb, mint korábban.

Olyan fiatal, egészséges emberekről van szó, akik nem elhízottak, nincs társbetegségük, és megmagyarázhatatlan, de kétoldalú tüdőgyulladásuk van, ezért azonnal intenzív kezelésre szorulnak. Hozzáfűzte: ez nagyon aggasztja a szakembereket. Tegnap ebben a kórházban hunyt el a legfiatalabb személy, egy mindössze 32 éves lány, akinek 24 óra alatt vált súlyossá a kórképe. Az orvos szerint a páciensnél minden lehetséges szövődmény kialakult, írta a Magyar Szó.

Arra a kérdésre,  hogy szerinte a vírus brazil törzse bejutott-e Szerbiába, az orvos azt válaszolta, hivatalosan nem, de az általa látott és az eddigiektől eltérően bonyolult klinikai képek alapján közvetetten arra utalnak; a vírus ezen törzse megérkezett az országba. Hozzátette: ha van ilyen törzs Európában, nincs esély arra, hogy ez ne legyen nálunk is, és napok vagy órák kérdése, mikor regisztrálják. (Index)


 

Kommentek

h i r d e t é s