fbpx Fekete Özvegy: Végre kiderül, miért emlegették ennyit fővárosunkat a Marvel filmjeiben | CIVILHETES

h i r d e t é s

Fekete Özvegy: Végre kiderül, miért emlegették ennyit fővárosunkat a Marvel filmjeiben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Fekete Özvegy: Végre kiderül, miért emlegették ennyit fővárosunkat a Marvel filmjeiben

2021. július 08. - 14:28

 

A Marvel Studio filmjeivel kapcsolatban egy egész közösség alakult ki, akik 10 évig azt találgatták, mi történt kedvelt karaktereikkel Budapesten. A ma premierező Fekete Özvegyből kiderül.

Forás: Puliwood

2021. július 8-án mutatták be a magyar mozikban a Fekete Özvegy című képregényadaptációt. Maga a film egy éve került volna a mozikba, ám a vírushelyzet ez ellehetetlenítette, a bemutatót többször is elhalasztották.

A főszerepben Scarlet Johansont láthatjuk, aki az elmúlt 10 évben a volt orosz kémnő, Natasha Romanoff karakterében az egyik legkedveltebb figurája lett a Marvel filmes univerzumának. A produkció olyan neveket sorakoztat még fel, min Rachel Weisz (A múmia, A rabbi meg a lánya), Florence Pugh (Kisasszonyok, Fehér éjszakák), de még maga Vasember, azaz Robert Downey Jr. is kapott szerepet.

A film cselekménye az Amerika Kapitány: Polgárháború és a Bosszúállók: Végtelen háború eseményei közé ugrik vissza, amikor is Natasha saját múltjával lép újra kapcsolatba. Születése után nem sokkal átadták a KGB-nek, ahol kiképezték, ám ezt az életét maga mögött hagyta, amikor csatlakozott a Bosszúállók csapatához. A karakter olyan hátteret kapott, amivel kinőtte a kezdetben csak sablonos női mellékszereplő státuszt. 

Az első Bosszúállók filmben Natasha és Clint (Sólyomszem) számtalanszor említést tesz, mennyire hasonlítanak a történések és maga a harc Budapestre, ahol szintén egymás mellett küzdöttek. Azt azonban, hogy ki ellen, mikor és milyen célt szolgálva, sosem említették meg. Rajongók egy egészen nagy csoportja kereste erre az nyitottan hagyott kérdésre. Az igazán rutinos fanoki azonban inkább azt találgatták, mikor kapjuk meg a választ, ugyanis túlságosan nyilvánvaló hangsúlyt kapott maga a helyszín ahhoz, hogy utána semmit ne tudjunk meg róla később.

A Fekete Özvegy filmet többek között Budapesten forgatták, többek között a rakparton és a Budai vár környékén is elkaphatóak jelenetek. Budapest végre saját magát alakítja, hiszen rengeteg film bizonyítja, milyen jól eladható a magyar főváros Moszkvának, Berlinnek, de néha még Párizsnak is. Most viszont a magyar szemeknek és a Marvel szerelmeseinek is - a két évnyi hosszú kihagyás után -tartogat csemegét szerény kis országunk központja.

 

 


 

Kommentek

h i r d e t é s