h i r d e t é s

Ezen a héten nem tér vissza a tavasz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ezen a héten nem tér vissza a tavasz

2021. április 15. - 05:50

 

Így április derekán visszakacsintott a tél, és a hűvösebb levegő biszony csak lassan fog továbbállni, az enyhülés lassú ütemű lesz.

CIVILHETES olvasói fotó

Sok felhő lesz az égen, elsősorban a Dunától keletre számíthatunk esőre, záporokra, de elszórtan a középső tájakon és délnyugaton is előfordulhat egy-egy futó zápor.
Kezdetben északon, északkeleten helyenként havas eső is eshet. Napos időre csak reggel, délelőtt a délnyugaton élők számíthatnak. A keleti, északkeleti tájak kivételével sokfelé élénk, erős lökések kísérhetik az északnyugati szelet.
Hajnalban -4 és +4, délután 4 és 12 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Front nem lesz felettünk, de az évszakhoz képest hidegebb idő miatt a hidegfrontra fokozottan érzékenyek panaszai felerősödhetnek. Emiatt körükben fejfájás, görcsös panaszok, kopásos jellegű ízületi problémák jelentkezhetnek.

Ugyanakkor alvászavar, dekoncentráltság és vérnyomásproblémák is előfordulhatnak.

A szelesebb tájakon élők körében felerősödhetnek a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

A felhős, borongós idő miatt lehangoltak, kedvtelenek lehetünk, alacsonyabb lehet hő- és komfortérzetünk.

Öltözzünk melegen, rétegesen, nagy lesz a megfázásveszély, és továbbra is erősítsük immunrendszerünket! Fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s