fbpx Ez lehetett a devizahiteles válság egyik oka | CIVILHETES

h i r d e t é s

Ez lehetett a devizahiteles válság egyik oka

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Ez lehetett a devizahiteles válság egyik oka

2016. április 15. - 14:03
0 komment

 

Meglepően keveset tudnak a magyarok a pénzügyekről, holott az elmúlt években jelentős összegek fordultak az oktatásra - állapítja az Állami Számvevőszék friss jelentése - írja a napi.hu.

Fotó: Europress / Napi.hu

Az OECD 2010-ben és 2015-ben is felmérte a pénzügyi ismeretek szintjét, amely szerint a pénzügyek tudatos kezelésése (tervezés, költségvetés-készítés) egyre kevésbé jellemző a magyarokra. Különösen figyelmeztető az a felsőoktatásban tanulók körében végzett felmérés, amely szerint nem jobb azoknak a hallgatóknak a pénzügyi kultúrája, akik középiskolás korukban pénzügyi-gazdasági képzésben részt vettek.

A ÁSZ szerint a képzésekre fordított milliárdos nagyságrendű közpénzfelhasználás eredményességéről nem áll rendelkezésre semmilyen információ.

Azt is megállapították, hogy a pénzügyi kultúra fejlesztéssel foglalkozó, jelentős közpénzt felhasználó szervezetek nem az erre leginkább rászoruló felnőtt csoportokat ( alacsony jövedelemmel rendelkezőket, munkanélkülieket) célozzák meg. Felnőtteknek szóló képzések túlnyomó részét a résztvevői befizetés finanszírozza, az alacsony jövedelmi kategóriába tartozók ezeket a képzéseket nem tudják igénybe venni.

 

napi.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s