fbpx Európai Filmdíjat nyert Borbély Alexandra Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjéért | CIVILHETES

h i r d e t é s

Európai Filmdíjat nyert Borbély Alexandra Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjéért

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Európai Filmdíjat nyert Borbély Alexandra Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjéért

2017. december 10. - 04:53

 

Négy díjra jelölte az Európai Filmakadémia Enyedi Ildikó Testről és lélekről filmjét.

Forrás: magyarnarancs.hu

A szombati díjátadón a legjobb film, legjobb rendező, legjobb forgatókönyv, és Borbély Alexandra a legjobb színésznő díjáért lehetett izgulni.

Enyedi Ildikó filmjével a 30. Európai Filmdíj gálán a legjobb európai színésznőnek járó díját nyerte el Borbély Alexandra.

Enyedi Ildikó a Narancsnak adott interjújában azt mondta, legjobban arra vágyik, hogy a film jelölései közül a Testről és lélekről főszereplője, a Máriát alakító Borbély Alexandra lenne az, akit díjaznak.

Így is lett.

Borbély Alexandra a könnyeivel küszködve próbálta meg elmondani köszönőbeszédét. "Nem tudok beszélni, pedig mindent felírtam. De felolvasni sem tudom" – mondta a színésznő folyamatosan el-elcsukló hangon. "Kaptam már díjat színházi alakításért, de filmszínészként ez a legelső díjam" – szabadkozott sírva. A színésznő, miután úgy tűnt, összeszedte magát, megköszönte a díjat Enyedi Ildikónak is. "És köszönöm a családomnak is, amiért mindig támogattak. Ó, istenem..." – nyugtázta, hogy újra elcsuklik a hangja. Majd rövidre zárta: "Köszönöm mindenkinek!"


Fotó: Twitter/European Film Awards

Testről és lélekről legfőbb kihívója Ruben Östlund filmje volt. A négyzet öt jelölést kapott. Ezek közül a legjobb forgatókönyv, a legjobb rendező, a legjobb vígjáték, valamint Claes Bang a legjobb férfi színész, de még a legjobb film díját is bezsebelte. (magyarnarancs.hu)


 

h i r d e t é s