fbpx Európa egyik legszegényebb negyedében már két hónapja nincs áram | CIVILHETES

h i r d e t é s

Európa egyik legszegényebb negyedében már két hónapja nincs áram

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Európa egyik legszegényebb negyedében már két hónapja nincs áram

2020. december 02. - 06:50

 

Nagyon súlyos a helyzet a madridi Canada Real negyedben, amely a spanyol főváros, de talán egész Európa legszegényebb negyede, ahol már immáron két hónapja nem biztosított az áramellátás – számolt be róla a Gazzetta Express.

Forrás: Obras - PublicSpace

Az elmúlt két hónap során a nap az egyetlen fényforrás, ami a Canada Real szomszédságot bevilágította. Esténként gyertyákat kell gyújtani, hogy valamit lásson a család, és az egyik környéken élő beszámolója szerint életveszélyes a helyzet, mivel a 3 éves lányának olyan súlyos betegsége van, amihez egy orvosi gép lenne szükséges, ami viszont árammal működik.

"Sajnos a lányom nagy veszélyben van áram nélkül, az élete függ ettől, mivel egy olyan súlyos betegséggel küzd, aminek révén csak géppel tud megfelelően levegőt lenni" – mondta Saida Chadou, a környék egyik lakója, aki már 25 éve él Spanyolország legszegényebb szegletében. Beszámolója szerint a helyi szociális háló nem tartotta meg családjukat, nem kaptak segítséget: "Legutoljára, amikor náluk voltam, elmondták, hogy tisztában vannak a helyzetünkkel, viszont nem szükséges minden alkalommal hozzájuk mennem. Azt mondták, ha a lányom rosszul lesz, akkor vigyem be a kórházba" - mesélte.


Forrás: Pinterest

Canada Realnál nem sok szegényebb régió van Európában, és rengetegen vannak, akik illegális telepedtek le a környéken, a Gazzetta Express beszámolója szerint akár nyolcezren is lehetnek, akik mindenféle jogcím nélkül laknak a 16 kilométeres kiterjedtségű környéken. A helyi szociális szolgáltatások koordinátora szerint több probléma is van a környéken: "Nagyon sok itt élőt rekesztenek ki társadalmi szinten, és nagy gondot okoz, hogy a környékbeliek nem férnek hozzá megfelelően a közszolgáltatásokhoz. Nagyon sok családnak egyszerűen az alapvető szolgáltatások, mint a víz és az áram sincs biztosítva"

Két hónapja ment el tartósabb időre az áram a környéken, azóta pedig a rendőrök gyakran tartanak razziákat a negyedben. A helyi kormányzó ezt mindössze azzal reagálta le, hogy túltöltődött az elektromos hálózat, ez okozza a problémát. Saida szerint azonban akárhova próbálnak fordulni segítségért, senki nem hajlandó rajtuk segíteni.

Ez azért is érdekes, mert 2017-ben helyi és országos köztisztviselők is megállapodtak abban, hogy a lineárisan szétterülő, romokban lévő házakkal tarkított Canada Real problémáira megoldást találnak, ehhez képest három évvel a megállapodást követően, az emberek alapvető szükségletei sincsenek biztosítva. (liner.hu)


 

h i r d e t é s