h i r d e t é s

Esztergomi képviselők nem tudják, hogy hol vannak a körzethatárok!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Esztergomi képviselők nem tudják, hogy hol vannak a körzethatárok!

2013. december 05. - 17:05
0 komment

 

A Városfejlesztési Bizottság mai ülésén az intermodális csomópont módosított terve került elfogadásra.

Az új terv szerint a buszpályaudvar parkolója a töltés másik oldalára (szemben a bezinkúttal) kerül egy új körforgalommal. Ezen a területen épülne meg - a legújabb tervek szerint az az ingatlan, amelyben többek között a járművezetők pihenőhelye is kialakításra kerülne. Szintén ezen a területen állnának ki az érkező autóbuszok, valamint itt fogják bemelegíteni az autóbuszokat indulás előtt. Egyébként erre a területre mondták azt a tervezők az előző Képviselő-testületi ülésen, hogy ide nem lehet építeni, mivel a város közüzemi kábelei itt futnak be. A korábbi tervekben is szerepelt olyan nyomvonal, ami alatt közüzemi vezetékek futnak.

Korábban mi is megírtuk, lakossági fórum is volt a tervezett beruházással kapcsolatban, ott is felmerült, hogy legalább annyit módosítsanak a terveken, hogy a buszpályaudvart a kertvárosi-környezetből helyezzék át a töltés túl oldalára. Az erre vonatkozó tervek már akkor is készen voltak. Egyúttal árvízvédelmi okokból megemelésre kerül a kijelölt terület.

Az intermodális csomópont területén az autóbuszok csak annyi időt fognak tölteni, amennyi szükséges az utasok felszállításához.

A tervezők szerint a vasútvonal 2015. évi villamosításával és a vonatok 30 percenkénti indulásával a megnövekedett buszforgalom is csökkeni fog.

A város által a 111-es útra kért körforgalmat beemelték a tervekbe. Így viszont a kivitelező nem kívánja felújítani a vasútállomástól a rendőrségig tartó útszakaszt.

A busztársaság nem zárkózik el attól, hogy az észak felé közlekedő autóbuszok is az új körforgalom irányába közlekedjenek. De úgy tervezi, hogy a buszforgalom a Baross Gábor utcán zajlana.

A bizottság úgy fogadta el a tervet, hogy kéri a fenti útszakasz teljes felújítását a Magvető szoborig. Időközben a Képviselő-testület elfogadta a bizottság határozatát.

A bizottság ülését szinesítette az a momentum, amelynek során két fideszes képviselő azon vitatkozott, kinek-hol van a körzetének a határa.


 

Kommentek

h i r d e t é s