h i r d e t é s

Esztergomban, az önkormányzat cége 8200 forintért rak le egy darab térkövet

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Esztergomban, az önkormányzat cége 8200 forintért rak le egy darab térkövet

2022. augusztus 19. - 15:40

182 darab, 49 ezer forintos térkő lerakására kért az esztergomi önkormányzat árajánlatot az önkormányzat cégétől.

Esztergom, Széchenyi tér - Forrás: wikipedia

Cserép János önkormányzati képviselő számolt be a megyei jogú város főtere egy részének felújításáról. Az árajánlat igen nagyvonalú, nem tisztázzák benne azt sem, hogy konkrétan a 182 micsoda. Négyzetméter, darab vagy méter.

"Nem mindegy, hogy egy árajánlatban, amiben egy főtér egy részének felújítására kérnek árajánlatot, darabban, méterben, vagy reálisan négyzetméter alapon számol az ajánlatot kérő és tevő. Legalábbis azt hinnénk, hogy nem mindegy. Egy ilyen árajánlat átmegy jó pár emberen, mindenki megnézi, nyilatkozik arról, hogy az abban lévő számok rendben vannak, piaci árral korrelálnak. Csak épp senkinek nem tűnik fel, hogy az ár 182 darabra lett vonatkoztatva, nem pedig 182 négyzetméterre, az ajánlatkérő pedig "körülbelül 50 méterre" kért árajánlatot, ami nagyjából értelmezhetetlen lenne minden normális piaci szereplő által. Még szerencse, hogy az árajánlatot a város a saját cégétől kérte csak, így piaci szereplők legfeljebb alvállalkozóként rúghatnak labdába ezen a meccsen. És ha ügyesek, elég kicserélniük 182 darab térkövet, 182 négyzetméter helyett.

Szóval kíváncsian várom, hogy végül is a Széchenyi téren mekkora terület lesz megújítva. És arra is kíváncsi lennék, hogy hogyan történhet az meg, hogy senkinek, de senkinek nem tűnt fel, hogy 8200 forintért akar letenni a Zöld Út az árajánlat alapján egyetlen, 49 ezer forintba kerülő térkövet.

Néha tényleg nem értem mi alapján kerülnek be emberek bizottságokba, ahol ezek az árajánlatok, előterjesztések csont nélkül átmennek, ekkora szarvashibákkal - előlegezzük meg, hogy a dolog nem szándékos, csak gondatlanság. Ilyen az, amikor a hűség meg a pártfegyelem diktál, vagy épp a közszférába szorult, a versenyszféra szótól allergiás rohamot kapó emberekre van bízva a közpénz elköltésének felügyelete. Vagy a másik eshetőségre ne is gondoljunk. De azért írjuk ki a neveket, akik ezt így átengedték a közbeszerzési bizottságon:

Elnök: Kovács Tamás képviselő
Elnökhelyettes: Eck András képviselő
Tagjai: Torma László képviselő
Tordainé Vida Katalin képviselő
dr. Törös Judit külső tag
dr. Etter Ödön külső tag
dr. Péter Csaba külső tag

Büszkék vagyunk rájuk, Esztergom legjobb vármegyei jogú közbeszerzőire

A darabáras beszerzést természetesen Hernádi is aláírta és megrendelte, augusztus 31-es határidővel. Rá is büszkék lehetünk." - írja a Szeretgom képviselője.

Képek forrása: Cserép János


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky