h i r d e t é s

Esztergom és a kijárási korlátozás

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Esztergom és a kijárási korlátozás

2020. november 12. - 09:13

 

Képes formában szaladt végig az interneten a tegnap este 8 óta érvényben lévő kijárási korlátozás.

Esztergom főutcája 2014. október 28-án

A kormány a katonaságot is beveti a rend fenntartása érdekében - olvasható mindenhol. De azt is sok helyen olvasom, mennyire kiakadtak az emberek azon, hogy este 8-tól hajnali 5-ig otthon kell maradni, mert különben... meg is büntethetik őket. Kivéve, ha kutyát sétáltat vagy élsportoló, esetleg a munkája okán nem tudja betartani a kijárási korlátozást. (Pontosítás: A Sporttörvény szerint "versenyszerű" sportoló. Vagyis aki sportegyesület igazolt és versenyrendszerben regisztrált sportolója, amatör vagy profi státusztól függetlenül, igazolás birtokában mehet edzésekre. Sőt az igazoláson, ha meg van jelölve, a szülő az edzés és a lakhely közt szállíthatja. 2020. november 12. 9:28.)

Esztergom hosszú évek óta híres lehetne elnéptelenedett utcáiról, tereiről. Néha olyan érzésem van, mintha ebben a városban hosszú évek óta kijárási korlátozás lenne. Ez lehet az oka annak, hogy az esztergomiak nem igazán emelik fel a szavukat azért, mert este 8 után nincs mászkálás.

Ezért szándékosan nem esti fotókat válogattam össze a város közelmúltjából, hanem olyan időben kézülteket, amikor más városokban ilyenkor "élet van".


 

Kommentek

h i r d e t é s