h i r d e t é s

Eszelős interjút adott Orbán Viktor egy portugál lapnak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Eszelős interjút adott Orbán Viktor egy portugál lapnak

2021. június 14. - 12:54

 

Úgy tudja, őt Nyugaton ördögnek tartják, de lelkesen beszélt Kínáról is.

A kép illusztráció! - Forrás: Alfahír

Európa jövőjéről, a család egységéről és illiberalizmusról is beszélt Orbán Viktor a portói uniós csúcson a portugál Express című hetilapnak — számolt be a Hír TV.

A miniszterelnök szerint nincs európai szupernemzet, csak nemzetek vannak, az illiberális kifejezés kapcsán pedig elmondta: "éppen a liberálisok vannak a szabadság ellen."

Hozzátette, azért szereti az illiberális szót, mert az vitákat gerjeszt. Úgy véli, hogy a liberálisok véleménydiktatúrát akarnak, és ezzel a szabadság ellen vannak.

A családról úgy nyilatkozott:

A család egy szent egység, meghatározásában, a férfi és nő kapcsolatában nem lehet engedni” — mondta, hozzátéve, hogy ő a magyar gyerekekre akarja hagyni az országot, nem pedig ismeretlen bevándorlókra, és szerinte ezért a véleményért "őt Nyugaton ördögnek tartják."

Úgy véli, hogy míg a Nyugat (Európa és Amerika) egy morális felsőbbrendűségből indul ki, addig Kína soha nem akarja megmondani, hogy hogyan viselkedjünk, mi az, ami helyes vagy helytelen morálisan.

Magyarországhoz közel három nagyhatalom található, a német, a török és az orosz, ezért a külpolitika művészete valójában az egyensúly megtalálását jelenti Európában” — fogalmazott. Szerinte Magyarország Nyugattal való kapcsolatának két arca van: “a nyugathoz tartozunk, tiszteljük, de sohasem feledjük, hogy mit kellett volna értünk tennie, amit végül nem tett meg” — fogalmazott, arra utalva, hogy

1956-ban a nyugat a Szuezi-csatornát helyezte előtérbe a magyar forradalom helyett és ezzel a pénzt, valamint a kereskedelmi lehetőségeket választotta a szabadság és az értékek helyett”. (Nyugatifény)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s