h i r d e t é s

Észak-Korea szombat reggel két ballisztikus rakétát lőtt ki

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Észak-Korea szombat reggel két ballisztikus rakétát lőtt ki

2022. október 01. - 08:00

Észak-Korea két rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt ki a Japán-tenger felé szombat reggel – közölte a dél-koreai vezérkari főnökök egyesített bizottsága (JCS).

A kép illusztráció! - Forrás: BBC

Szöul szerint a kilövéseket helyi idő szerint 6:45 és 7:03 között hajtották végre a Phenjanhoz közeli Szunan területéről. Becsléseik szerint a rakéták körülbelül 350 kilométeres távolságot tettek meg 30 kilométeres maximális magasságban, a maximális repülési sebességük elérte a Mach 6-ot.

A kilövésekre néhány órával a dél-koreai Fegyveres Erők Napja alkalmából rendezett felvonulás előtt került sor. Egy nappal korábban Dél-Korea, az Egyesült Államok és Japán hadgyakorlatot tartott a Japán-tengeren.

A dél-koreai Jonhap hírügynökség megjegyzi, hogy Észak-Korea egy héten belül már a negyedik rakétakilövést hajtotta végre. „Észak-Korea közelmúltbeli ballisztikus rakétasorozata jelentős provokáció, amely aláássa a békét nemcsak a Koreai-félszigeten, hanem a nemzetközi közösségben is, és egyértelműen megsérti az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatait” – áll a JCS közleményében.

Észak-Korea idén gyorsított tempóban látott hozzá a rakétatesztelésekhez: január óta több mint harminc, rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát, valamint – 2017 óta először – interkontinentális fegyvereket is tesztelt. (Telex)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky