h i r d e t é s

Esővel indul a nap, a hegyekben havazhat is

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Esővel indul a nap, a hegyekben havazhat is

2022. december 06. - 05:12

A Mikulás mellett hidegfront is érkezik az éjjel. A puttony tartalma időjárási tekintetben zömmel eső lesz, a magasabb részeken havas eső, hó is lehet.

Az összefüggő csapadékrendszer fokozatosan kelet felé halad, várhatóan estére hagyja el az északkeleti tájakat. Eközben reggeltől nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, egyre több helyen süt ki a nap, és már inkább csak néhány futó zápor fordulhat elő. Az Észak-Dunántúlon és a középső megyékben élénk, olykor erős lökések is kísérhetik az északnyugatira forduló szelet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között várható északkeleten az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékekkel. Késő estére 0 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Hidegfronti hatás várható, így az érzékenyek körében fejfájás, görcsös panaszok jelentkezhetnek.
A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.
A nyirkos, csapadékos időben felerősödhetnek a kopásos, valamint a gyulladásos jellegű ízületi panaszok is.
Napközben nyugat felől többfelé kisüt a nap, ami jó hatással lehet hangulatunkra, közérzetünkre, viszont a borongósabb, tartósabban csapadékos tájakon alacsony lesz a hő- és komfortérzet.
Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.
Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky