fbpx Eső, havas eső és hó is érkezik | CIVILHETES

h i r d e t é s

Eső, havas eső és hó is érkezik

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Eső, havas eső és hó is érkezik

2021. november 29. - 05:31

 

Hétfőn kisüt a nap, de kifejezetten hideg marad az idő. A folytatásban nagyon változékony napok jönnek, hózápor, szél, napsütés is lesz!

Hétfőre virradó éjszaka és reggel a Dunántúlon és az északi tájakon hullhat havas eső, hó, eközben keleten, északkeleten helyenként esőre, záporokra számíthatunk.
Napközben északon, északkeleten várható időnként eső, havas eső, a hegyekben havazás. Máshol hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap. A nyugati-északnyugati szelet sokfelé élénk, erős lökések kísérhetik.
Hajnalban -2 és +5, délután 2 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Hétfőn már nem lesz front felettünk, de kettősfronti tünetek még mindig jelentkezhetnek. Emiatt fejfájás, migrén, alvászavarok, dekoncentráltság, tompaság, keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, szédülés és rosszullét is előfordulhat.

Reggel a hideg idő miatt felerősödhetnek az ízületi panaszok, a szelesebb tájakon élők pedig fokozódó fejfájást, nyugtalanságot, ingerlékenységet is tapasztalhatnak.

A borongós tájakon élők lehangoltak, kedvtelenek lehetnek, alacsony lesz a hő- és komfortérzet.

Könnyen megfázhatunk, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

A naposabb tájakon élők közérzete, hangulata javulhat.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s