fbpx Erőszakos földfoglalás az Ábrahámhegyen | CIVILHETES

h i r d e t é s

Erőszakos földfoglalás az Ábrahámhegyen

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Erőszakos földfoglalás az Ábrahámhegyen

2021. október 17. - 08:51

 

Ábrahámhegy tetején és a hegyen, lassan-lassan átveszi a kis szőlőbirtokok helyét a gyönyörű panorámára, jó levegőre vágyó nyaralók néha talán a megengedettnél nagyobbra épített házai.

Forrás: fullank.com

Itt történt nemrégiben, hogy az addig elhanyagolt szőlőt megvette egy soproni lakos, aki úgy gondolta, hogy kisebb a földje, mint ahogy az az adásvételi papírokon szerepelt.

Az Ábrahámhegyen, az 1950-es helyrajzi számon nyilvántartott telekszomszédjai, évtizedek óta termelték a szőlőt, művelték a földet és senkinek sem volt baja a környező birtokok méreteivel. Nem úgy V.J.B-nek, aki azután gyakorlatilag szó nélkül több száz négyzetméternyit elvett a környező telkekből. Sőt, még a közútból is lecsippentett legalább egy-másfél méternyit, mert szerinte az járt neki. Így a teherautók csak nagyon nehezen férnek el. A polgármester meg hagyta? Hagyta.

Trágárul leüvöltötte a 80 éves szomszédot

Bár tiltó határozat is született arról, hogy nem teheti jogerős bírósági végzés vagy a felek megegyezése nélkü, mégisl körbekerítette az általa megfelelőnek tartott földdarabot.

Volt aki észrevette, szóvá tette, annak meg nekiugrott. Trágárul beszólt a másik szomszédnak is, akinek egy sor szőlőjét vette át saját tulajdonba. Úgy, hogy, még elsőfokú bírósági végzés sem született.
A nyolcvanéves idős hölgynek - tanuk előtt - (aki aztán perre ment) annyit mondott, hogy „menjen a picsába kis magyar nyugdíjával, mert az semmi az ő osztrák fizetéséhez képest."

A történethez hozzátartozik, hogy, amikor még beszélőviszonyban voltak, a vevő, V.B.J. elmondta, hogy bár ötmillió forintért vette a telket, de az adásvételi szerződésbe tízmillió forintot írtak, hogy nehogy bármelyik szomszéd éljen az elővételi jogával.
A per közben még azt is hozzátette, hogyha veszít, akkor természetesen tízmillió forintot kér majd az ügyvédnőtől, akitől vette.
Természetesen erre a kijelentésre is vannak tanuk. Az eladó ügyvédnőt a szomszédok sose látták ott, viszont osztrákokat inkább. Ám az ő nevükre akkor nem vehettek semmit. Biztos arra sétáltak…

A telken van fű, körbe kerítés meg kamerák, amik nem tudni hova néznek. Amennyiben a szomszédba is átkukucskálnak akkor az minimum törvénytelen. A bíróságon, Tapolcán az ügyvédnőtől vett telektulajdonos nyert első fokon, ahol egy helyi bírónő elnökölt. Bár a felperes bizonyította, hogy pontosan mérték ki évtizedekkel korábban a telekhatárát, ez valahogy nem izgatta a bíróságot. Most Veszprémben folytatódik az ügy, talán ott könnyebben kiderül az igazság, mint egy kisvárosban…

Vitatkozni, pereskedni lehet. Ám mocskolódni és erőszakosdan földet elbirtokolni már nem. (Fullánk)


 

Kommentek

h i r d e t é s