h i r d e t é s

Erős szelet hoz hétvégére a szombati hidegfront

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Erős szelet hoz hétvégére a szombati hidegfront

2022. május 21. - 05:50

Jelentős lehűlést és nagy területre csapadékot nem, erős szelet viszont sokfelé fog hozni a szombati hidegfront.

Átmenetileg megnövekszik a felhőzet, de napközben többórás napsütés várható fátyol- és gomolyfelhőkkel. Elszórtan zápor, zivatar előfordulhat, délután a délnyugati megyékben és az északkeleti határ mentén egy-egy heves zivatar sem kizárt. Az északnyugatira forduló szél nagy területen megerősödik, néhol viharos lökések is előfordulhatnak, emellett zivatarok környezetében is lehetnek átmenetileg viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között alakul. Késő estére 15 és 22 fok közé csökken a hőmérséklet.

Vasárnap túlnyomóan napos, gomolyfelhős időre készülhetünk. Északkeleten növekedhet meg a gomolyfelhőzet, de legfeljebb jelentéktelen zápor alakulhat ki. Élénk, többfelé erős lesz az északnyugati szél. Hajnalban 7-15, délután 23-28 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Szombaton északnyugat felől hidegfront érkezik, emiatt a frontérzékenyeknél görcsös fejfájás, hasi- és izomgörcsök egyaránt jelentkezhetnek. A front mögött többfelé megerősödik az északnyugati szél, ami nyugtalanságot, frusztráltságot, fejfájást idézhet elő a szélre érzékenyeknél.

A legtöbb helyen a napos idő jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

Záporok, zivatarok környezetében azonban fülledté válik a levegő.

Fogyasszunk legalább napi 2-3 liter szénsavmentes, valamint alkoholmentes folyadékot! A napos időben 11 és 15 óra között az UV-sugárzás erős, sokfelé nagyon erős lesz, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s