h i r d e t é s

Érkezik az eső

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Érkezik az eső

2020. október 07. - 05:56

 

Érkezik az újabb adag csapadék, mely elsősorban a Dunántúl déli felén lehet bőségesen áztató.

Szerda hajnalban délnyugat felől intenzív csapadék (eső, zápor) érkezik, mely a nap folyamán az ország nagyobb részére kiterjed.

Reggel a Tiszántúlon még átmenetileg előbukkanhat a nap, később ott is borult idő várható. Délelőtt a Dunántúlon, Duna-Tisza közén, később már keletebbre is számíthatunk esőre, a Tiszántúlon zivatarra is. Késő estig, csütörtök hajnalig a Dunántúlon, Duna vonalához közelebb eső tájakon, a középső országrészben sok helyen várható 15-20 mm körüli csapadék. A Dél-Dunántúlon, valamint a Balassagyarmat-Dunaújváros-Pécs tengelyben akár 30 mm feletti mennyiség is eshet. A szél a Dunántúlon északnyugatira fordul és megélénkül, a magasabb helyeken megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 12 és 15, keletebbre 15 és 21 fok között alakul. A Dunántúlon néhol a hajnali, reggeli órákban áll be a csúcsérték. Késő estére 9 és 14 fok közé hűl le a levegő.

met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s