h i r d e t é s

"Erdoğannak nem Budapesten, hanem Hágában lenne a helye!"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"Erdoğannak nem Budapesten, hanem Hágában lenne a helye!"

2019. november 07. - 13:38

 

Szégyen és gyalázat, hogy néhány nappal Vlagyimir Putyin után Recep Tayyip Erdoğan érkezik Budapestre. 

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Recep Tayyip Erdogan török elnököt a Karmelita kolostor előtt 2019. november 7-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az a török elnök, aki belpolitikai céloktól vezérelve vegyi fegyvereket vet be a civil lakosság ellen. Aki a török offenzívával olyan erőszakhullámot indított el a kurdok lakta területeken, melynek többek között Hevrin Khalaf is áldozatául esett. A 35 éves politikusnőt azért végezték ki az offenzívát támogató csapatok, mert a török elnökkel szemben politizált.

Erdoğan intézkedései miatt már több mint száz ártatlan ember vesztette életét, és százezrek menekültek el otthonukból, ami újabb menekülthullámot indíthat el a térségben. Ha Orbán Viktornak valóban fontos lenne a menekülthullám megállítása, akkor esze ágában sem lenne hivatalában fogadni azt a török elnököt, akinek háborús bűnei miatt nem egy uniós fővárosban, hanem Hágában, a Nemzetközi Bíróság előtt lenne a helye. Akkor nem mondatná azt a külügyminiszterével, hogy a török offenzíva magyar nemzeti érdek, és nem azon dolgozna az EU-s tagállami vezetők közül egyedüliként, hogy Törökország az Európai Unió tagjává váljon.

A felfoghatatlan népirtás után, azok után, hogy Erdogan Oroszország segítségével fegyverkezik, Törökországnak nem hogy az EU-ban, de a NATO-ban sem lenne helye! A Magyar Liberális Párt felszólítja Orbán Viktort, hogy ha valóban meg akarja állítani a menekülthullámot, akkor a mai találkozó alkalmával álljon ki a kurdok mellett! Ítélje el a civil lakosság mészárlását és a vegyi fegyverek bevetését! Tegye világossá, hogy a török offenzíva nem magyar nemzeti érdek, hanem az emberiség ellen elkövetett súlyos bűncselekmény! Tegye egyértelművé, hogy Magyarország Európához tartozik, nem a keleti diktátorokhoz!

Sermer Ádám, a Liberálisok ügyvivője


 

Kommentek

h i r d e t é s