h i r d e t é s

Enyhül a kánikula

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Enyhül a kánikula

2020. július 08. - 05:51

 

Az átvonuló hidegfront mögött jelentősen lehűlt a levegő, a 30-35 fokos hőség helyét, a 23-25 fokos csúcsértékek veszik át - írja az Időjárás.hu

Délelőtt gyengén felhős, napos idő várható, csapadék nélkül. 

Délután túlnyomóan napos időnek örülhetünk, csapadék sehol sem zavarja a szabadtéri programokat. Mérsékelt lesz a délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 29 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Szerdán nem érkezik időjárási front térségünkbe. A reggeli időszakban a megszokottnál erősebben lehűl a levegő, emiatt a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élők végtagfájdalmakat tapasztalhatnak. - írja a meteoklinika.hu

Napközben gyorsan melegszik a levegő, nagy lesz tehát a napi hőingás, amely keringési és szívproblémákat okozhat. Ha érzékeny, akkor vérnyomás-ingadozás és múló rosszullétek jelentkezhetnek, ebben az esetben nem ajánlott megterhelő fizikai munkát végeznie. Az északnyugati szél több helyen mérséklődik, így a szél okozta panaszok is megszűnnek.

Bár tombol a nyár, ebben az időszakban is fontos szervezete védekezőképességének erősítése, naponta több alkalommal fogyasszon valamilyen idénygyümölcsöt vagy zöldséget.

Az időjárás alapvetően kedvez a szabadtéri programoknak, de a nagyon erős, olykor extrém UV-sugárzás miatt az érzékenyebb bőrűeknek szükséges a magas faktorszámú fényvédő szerek használata.

Az allergiásoknál a pázsitfűfélék és a csalánfélék okozhatnak panaszokat, emellett a kültéri allergén gombák spóraszáma továbbra is eléri a magas-nagyon magas szintnet.

A közlekedésben az erős napsütés okozza a fő veszélyt, amely átmenetileg el is vakíthatja vezetés közben. Az utakon legyen körültekintő és vezessen fokozott figyelemmel.  

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s