h i r d e t é s

Enyhe idő lesz, néhol egy kis esővel

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Enyhe idő lesz, néhol egy kis esővel

2021. január 22. - 05:54

 

Több felhő lesz fölöttünk és több helyen kialakulhat eső, zápor, emellett erős marad a délies szél, nyugaton, északnyugaton továbbra is lehetnek viharos lökések.

A fátyolfelhőzet napközben átmenetileg nagyobb területen is megvastagodhat, de némi szűrt napsütésre - a tartósan borult északkeleti részek kivételével - szinte mindenhol számíthatunk. Kisebb eső, záporeső legnagyobb eséllyel az Északi-középhegység, az Észak-Alföld, illetve a főváros tágabb környezetében valószínű, de szemerkélő eső máshol is előfordulhat. Emellett estétől délnyugaton, nyugaton is megvastagodhat a felhőzet, és ekkor már arrafelé is előfordulhat gyenge csapadék. Sokfelé lesz erős, főleg az Észak-Dunántúlon helyenként viharos a déli, délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 17 fok között valószínű, de elsősorban az Északi-középhegység térségében helyenként ennél több fokkal hidegebb is lehet. Késő estére általában 2 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton a borult időben többfelé lehet eső, zápor, estétől nyugaton havas eső is. Változó irányú szél lesz. 7, 12 fokra melegszik a levegő.

Vasárnap többnyire erősen felhős lesz az ég, de vékonyodik a felhőzet. Említést érdemlő csapadék nem alakul ki. Erős lesz az északnyugati szél. 2, 7 fokra számíthatunk.

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s