h i r d e t é s

Eltűnt Navalnij egyik korábbi orvosa

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Eltűnt Navalnij egyik korábbi orvosa

2021. május 10. - 07:44

 

A mentőegységek helikopterek, drónok és önkéntesek segítségével keresik.

Alekszandr Murahovszkij, az omszki első mentőkórház főorvosa - Forrás: szeged.hu

Eltűnt az egyik orvos, aki Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust kezelte tavaly nyáron a szibériai Omszk városban - derül ki a rendőrség vasárnapi nyilatkozatából.

Alekszandr Murahovszkij, az omszki első mentőkórház főorvosa egy erdei vadásztáborból indult el pénteken terepjáróval, és azóta senki sem látta - írja az MTI. A mentőegységek helikopterek, drónok és önkéntesek segítségével keresik. Helyi sajtóértesülések szerint a terepjárót egy mocsárban megtalálták, de az orvosnak nincs nyoma. Murahovszkij főorvos volt abban a kórházban, ahová tavaly beszállították Alekszej Navalnij ellenzéki politikust, miután rosszul lett a Tomszk-Moszkva útvonalon közlekedő repülőjáraton, és emiatt a gép egészségügyi kényszerleszállást hajtott végre Omszkban.

A történtek után a régió egészségügyi miniszterévé nevezték ki.

Navalnij ellen mérgezéses merényletet követtek el, amelyet túlélt és németországi kezelésben részesült. Arra panaszkodott, hogy a tiltott vegyi fegyver bevetését ellene, mint orosz állampolgár ellen, nem vizsgálták ki. Szervezetében több európai laboratórium kimutatta a halálos novicsok idegmérget.

Az ellenzéki politikus szerint megmérgezése mögött a Kreml áll, amit az orosz kormány következetesen visszautasít. Hazatérése után letartóztatták és bebörtönözték, mert távolléte alatt nem jelentkezett a hatóságoknál, amire azért lett volna szükség, mert korábban elítélték és felfüggesztett büntetésre ítélték. Szerinte az az ítélet is politikai indíttatásból született. (MTI) / 168.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s