fbpx Eltűnt egy újabb utasszállító repülőgép - FOLYAMATOSAN FRISSÜL | CIVILHETES

h i r d e t é s

Eltűnt egy újabb utasszállító repülőgép - FOLYAMATOSAN FRISSÜL

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Eltűnt egy újabb utasszállító repülőgép - FOLYAMATOSAN FRISSÜL

2015. október 31. - 08:59
0 komment

 

A hatóságok tájékoztatása szerint egy orosz légitársaság gépe van bajban.

A repülővel az egyiptomi Sínai-félsziget fölött vesztették el a kapcsolatot. A Kogalymavia Airbus A321-eséről van szó, 224-en utaznak rajta - írja a Privatbankár.

A repülőgép sorsáról még nincsenek pontos információk, az egyiptomi állami média szerint Sharm-el Seikh közelében lezuhant, míg más értesülések szerint már elérte a török légteret.

privatbankar.hu (Címlap: A kép illusztráció - Forrás: flickr.com)

224-en utaztak a lezuhant orosz gépen

Lezuhant egy Egyiptomból Oroszországba tartó orosz polgári repülőgép a Sínai-félszigeten szombaton - jelentette be az egyiptomi kormányfő, aki emiatt válságtanácskozást hívott össze minisztereivel, az orosz légi irányítás szerint a gép egy Airbus A-321-es típus 224 utazóval - írja az MTI.

Hangokat hallanak a lezuhant orosz gép roncsából

Emberi hangokat hallanak a lezuhant orosz gép roncsából, vagyis úgy tűnik, hogy vannak túlélői a katasztrófának. Legalább 100 holttestet megtaláltak már, köztük öt gyerekét.

Az RT.com úgy tudja, kettétört a gép, a Sputnik szerint már legalább száz holttestet megtaláltak, köztük öt gyerekét. Összesen 17 gyerek volt a gépen, 2 és 17 közöttiek.

Volt olyan áldozat, aki még beszíjazva ült, amikor megtalálták a holttestét. A mentőcsapat tagjai emberi hangokat hallanak a roncs egyik részéből, a mentőcsapatok próbálnak eljutni hozzájuk, abban bíznak, hogy több túlélőt is találnak. Sziklás-hegyes területen zuhant le a gép, és az időjárás is rossz, ezek a körülmények kifejezetten nehezítik a mentőcsapat munkáját.

A kapitány a felszállás után motorhibát jelentett a légi irányításnak, kényszerleszállást tervezett Kairóban, de oda már nem jutottak el. Egyelőre nem valószínű, hogy lelőtték a repülőgépet, bár a környéken az Iszlám Államhoz köthető terroristacsoportok is vannak.

Zokogó anyák várják a híreket a szentpétervári reptéren


Forrás: MTI


Forrás: MTI


Forrás: MTI


Forrás: MTI

Hivatalos: nincs túlélő az Egyiptomban lezuhant orosz gépen

Bár korábban az egyiptomi média arról számolt be, hogy a mentőcsapatok emberi hangokat hallanak kiszűrődni a roncsok közül, most már biztos, hogy egyetlen túlélője sincs a Sínai-félszigeten lezuhant orosz repülőgép katasztrófájának – írja hivatalos egyiptomi forrásokra hivatkozva a BBC.

A szerencsétlenségben 224 ember halt, közöttük 17 gyermek. A gép személyzete 7 fős volt, a többi áldozat túlnyomó többségében turista volt.


 

h i r d e t é s

Kommentek