h i r d e t é s

Eltűnt 9 milliárd forintnyi közpénz - megszűnt a nyomozás

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Eltűnt 9 milliárd forintnyi közpénz - megszűnt a nyomozás

2021. október 28. - 12:52

Polt megvédte Tarlóst és Vitézyt

Tarlós István 2016. június 17-én az akkor még Rigó néven emlegetett elektronikus jegyrendszer egy kártyájával. - Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Budapest fideszes városvezetése 9 milliárd forintot herdált el a soha nem működő e-jegyrendszerre. A Tarlós István vezette fővárosi önkormányzat és a Vitézy Dávid által irányított BKK közös pénzégetése nyomán egy vállalkozó úgy jutott hozzá ezekhez a közpénz-milliárdokhoz, hogy Budapestnek soha nem volt működő e-jegyrendszere. 2018 őszén ezért feljelentést tettünk az ügyben, ám a Nemzeti Nyomozó Iroda bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást és lezárta az ügyet. Polt Péter legfőbb ügyész szerint tehát teljesen rendben van, hogy egykori párttársai, Tarlós István és Vitézy Dávid úgy herdált el 9 milliárd forintot, hogy azért a budapestiek nem kaptak semmit. 

A Demokratikus Koalíció és a Liberálisok szerint ez az újabb bizonyítéka annak, hogy a kormányváltás után Polt Péternek is bíróság előtt kell majd felelnie az eltussolt fideszes korrupciós ügyekért. Ami a budapesti e-jegyrendszert illeti, a hatpárti ellenzéki összefogás által vezetett Budapestnek a nulláról kellett elkezdenie a munkát, de mi meg fogjuk csinálni, amire a Fidesz csak hivatkozott, miközben eltüntetett 9 milliárd forint közpénzt.

Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes, a DK alelnöke

Sermer Ádám, az ellenzék mezőkövesdi országgyűlési képviselőjelöltje, a Liberálisok ügyvivője


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky