h i r d e t é s

Eltitkolná a kormány a paksi beruházás részleteit - itt a javaslat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Eltitkolná a kormány a paksi beruházás részleteit - itt a javaslat

2018. június 29. - 13:21

 

Az mfor.hu értesült, hogy a paksi atomerőmű beruházás adatainak megismerését is korlátozhatja az a csomag, amit a tervek szerint az őszi ülésszakon tárgyal majd a parlament - írja a napi.hu.

Forrás: MTI Fotó: Sóki Tamás

Az egyes energetikai tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat részleteiről a parlament honlapján találni tájékoztatót. A módosító csomag egyik célja

a nukleáris létesítménnyel összefüggő engedélyezési eljárásokban szereplő adatok nyilvánosságra hozatalára (közadatigénylés teljesítésére) vonatkozó szabályok szigorítása.

Ezt nehéz másképpen értelmezni, minthogy az új paksi blokkok megépítésével összefüggő adatok eltitkolására készül a kormány - értékelnek a portálon.

Süli János, a beruházásért felelős tárca nélküli miniszter június közepén beszélt arról egy pécsi konferencián, hogy "az oroszok" miatt nem lehet nyilvánosságra hozni az információkat. "Azért nem tudjuk a dokumentációk széles körét pillanatnyilag nyilvánosságra hozni, mert az az orosz fél érdekeit sértené" - mondta Süli, azzal kiegészítve, hogy jelenleg is zajlanak az erre vonatkozó perek.

Nem kizárt, hogy erre felkészülve döntött úgy a kormány, benyújtja az adatok megismerését szigorító javaslatot a parlamentnek.

napi.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s