h i r d e t é s

Elsőre igen, de másodjára mégsem támogatja a "lex-Hadházy"-t a Jobbik

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Elsőre igen, de másodjára mégsem támogatja a "lex-Hadházy"-t a Jobbik

2022. június 29. - 11:02

Közleményben magyarázkodott a Jobbik azt követően, hogy képviselőjük arról beszélt kedden a Parlamentben: meg kellene büntetni a független képviselőt, amiért nem vett részt az alakuló ülésen.

Brenner Koloman - Forrás: MTI

Brenner Koloman úgy fogalmazott, ha onnan nézzük, hogy valaki szándékosan bojkottálja az eskütételt, akkor annak „legyen retorziója”, amivel a Jobbik egyetért. Hozzátette, egyértelmű szankciót kellene bevezetni, hogy a házelnök ne egyszemélyben dönthessen ebben a kérdésben.

A párt esti kedd tájékoztatása szerint ugyanakkor a politikus arról beszélt, nincs törvényileg szabályozva, hogy ilyen esetekben mi történjen. A Fidesz ezt a helyzetet kihasználva - aktuális érdekei szerint - gördít akadályt a neki nem tetsző megválasztott képviselő eskütétele elé, amivel nem csak egy ellenzéki képviselőt, de az őt megválasztó nem fideszes szavazók demokratikus jogait is csorbítja.

Tájékoztatásuk végén azt állítják, a Jobbik egy „demokratikus párt”, s éppen ezért nem támogatnak semmilyen féldiktatórikus lépést. Emiatt pedig nem szavazzák meg a törvényjavaslatot. (Népszava)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s