h i r d e t é s

Először vezetett transznemű bíró focimeccset egy első osztályú mérkőzésen Izraelben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Először vezetett transznemű bíró focimeccset egy első osztályú mérkőzésen Izraelben

2021. május 06. - 09:53

Szapir Berman a Hapoel Haifa és a Beitar Jeruzsálem közötti labdarúgó mérkőzésen írt történelmet.

Szapir Berman a Hapoel Haifa és a Beitar Jeruzsálem közötti labdarúgó mérkőzésen írt történelmet - Forrás: REUTERS / kibic.hu

Szapir Berman lett az első transznemű játékvezető, aki az izraeli első osztályú bajnokságban focimeccset vezetett. Az Izraelinfo cikke szerint Berman az elmúlt napokban közölte a bírói szakszervezet tagjaival, hogy nem fél a közönség reakciójától.

Ynet a mérkőzésről írt beszámolójából kiderül, hogy nem is volt mitől tartania, a szurkolók ugyanis szeretettel fogadták. Szapir hibátlanul hozta le a mérkőzést, amely a haifai csapat 3-1-es győzelmével zárult. Mindként csapat edzője elégedetten nyilatkozott a bíráskodással kapcsolatban.

„Őrült hét van mögöttem. Számtalan megható és támogató üzenetet kapok. Úgy látom, hogy pozitív változás történik a társadalomban, aminek nagyon örülök” – idézi Szapirt a Telex, hozzátéve, hogy a 26 éves játékvezető a jövőben nemzetközi mérkőzéseket is szívesen vezetne.

Berman még a múlt héten egy sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy bármennyire is volt sikeres férfiként, ő mindig nőként tekintett magára. Szétválasztotta a két világot, mert úgy érezte, hogy a társadalom nem fogadja el őt. Végül úgy döntött, hogy megmutatja, kicsoda valójában.

„Először is magamért, a lelkemért. Másrészt a rokonaimért, hogy ne azt lássák, hogy szenvedek. A felfedés előtti utolsó hónapokban kevésbé voltam önmagam” – mondta Berman, aki abban reménykedik, hogy a társadalom mindenki számára jobb és befogadóbb lesz. „Azért vagyunk itt, hogy változtassunk” – jelentette ki a játékvezető. (akibic.hu)


Kommentelne? Kattintson ide!