h i r d e t é s

Elon Musk a republikánusok támogatására buzdította a választókat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Elon Musk a republikánusok támogatására buzdította a választókat

2022. november 08. - 07:20

A republikánus jelöltek támogatására buzdította az amerikai választókat a kiegyensúlyozott hatalommegosztással érvelve Elon Musk milliárdos üzletember, a Twitter új tulajdonosa hétfőn.

A vállalkozó, a Tesla és SpaceX alapítója véleményét azzal támasztotta alá, és elsősorban azt ajánlotta a független választók figyelmébe, hogy a két nagy párt közötti hatalommegosztás az ideális.

Kifejtette, a megosztott hatalom korlátozza a pártok túlkapásait, így miután a Fehér Ház a demokraták kezében van, szükség van arra, hogy a törvényhozás, azaz a Kongresszus a republikánusok irányítása alá kerüljön.

Elon Musk már májusban bejelentette, hogy idén várhatóan a republikánusokra szavaz. Most ezt azzal egészítette ki, hogy a múltban túlnyomó többségében a demokratákra szavazott, most viszont a republikánusokat támogatja.

 

Fehér Ház: a végeredményre néhány napot kell majd várni

Washington, 2022. november 8., kedd (MTI) - A félidős választások eredménye nem fog kiderülni a választás napján, a végeredményre pedig néhány napot kell majd várni - hívta fel a figyelmet a Fehér Ház szóvivője hétfőn.

Karine Jean-Pierre a választás előtti napon tartott sajtótájékoztatón közölte: nem lesz ismert a választások összes győztese még néhány napig, mert időt vesz igénybe, hogy minden érvényes szavazatot jogszerű és megfelelő módon összesítsenek. Hozzátette, erről maga az elnök, Joe Biden is beszélt vasárnap. A szóvivő ugyanakkor azt is elmondta, hogy Joe Biden várhatóan szerdán beszédet tart a választások eredményeivel kapcsolatban.

A választások előtti utolsó napon hétfőn este Joe Biden a fővároshoz közeli Maryland államban vett részt a demokrata kampányeseményen, míg elődje Donald Trump Ohioban kérte a választók támogatását a republikánusok támogatására.

A november 8-i hivatalos szavazási nap előtt már mintegy 42,67 millión szavaztak személyesen, vagy levélben - olvasható az NBC választási oldalán. Az előzetes szavazást az Egyesült Államok választási rendszere széles körben lehetővé teszi, ugyanakkor ennek időtartamát és módját minden szövetségi államban eltérő módon szabályozzák.

(MTI)

Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky