h i r d e t é s

Elmondta Hadházy Ákos, hogy miért Zuglóban indul

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Elmondta Hadházy Ákos, hogy miért Zuglóban indul

2021. február 24. - 14:03

 

Azért indul Zuglóban, mert ott még nem tárt fel korrupciós ügyet - mondta a Momentum jelöltjeként induló független képviselő

Hadházy Ákos - Fotó: Béres Márton / Népszava

Hadházy megerősítette: kampányában nem zuglói témákkal foglalkozik majd elsősorban, hanem az egész országnak akar üzenni.

Az eddigi zuglói rendszerrel kapcsolatos elégedettséget az előválasztáson lehet majd mérni, de a zuglóiak már tudják, hogy a hatalommal nem érdemes alkut kötni - mondta Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, a Momentum zuglói jelöltje a Keljfeljancsi című műsorban. A Momentum február 15-én jelentette be, hogy Hadházyt indítja Zuglóban, az MSZP-s Tóth Csaba ellenében. A képviselő a döntéssel kapcsolatban elmondta, az, hogy őt indítják a kerületben, egy, a Momentum vezetésével közösen meghozott döntés volt. 

"Egy momentumos ötlet volt, és miután azt mondtam, hogy vállalom, végigment a döntési folyamaton, amit végül a párt országos vezetése is jóváhagyott" – mondta Hadházy.

A független képviselő megjegyezte, Tóth Csaba megszólalása, miszerint ő úgy váltogatja a pártokat, mint más az alsónadrágját, nem volt túl elegáns, szerinte az előválasztási kampánynak nem a mocskolódásról kellene szólnia. Hadházy szerint a borsodi időközi választáson (ahol a jobbikos Bíró Lászlót indította az ellenzék) kiderült, hogy csak hiteles jelöltekkel lehet fellépni a kormányzat ellen, szerinte viszont ebbe nem fér bele az, hogy a zuglói parkolási botrány ügyében a kerület országgyűlési képviselője nem formál véleményt. Hozzátette: támogatja az előválasztásra az etikai kódex elkészítését, és annak betartatását.

Fiala János azon kérdésére, hogy miért Zugló mellett döntött, Hadházy hosszas levezetés után azt mondta, ez az a kerület, ahol még nem foglalkozott konkrét korrupciós ügyekkel. A képviselő kiemelte: azért nem a III. vagy a XIX. kerületben méretteti meg magát, mert ott már tárt fel komolyabb visszaéléseket, és indulása sokakban megkérdőjelezné, hogy milyen céllal is tárta fel a korábbi korrupciós ügyeket. Visszautalva a zuglói parkolási botrányra, Hadházy megjegyezte: egy kerület képviselőjének az a dolga, hogy a közpénz jól legyen elköltve, ezt a parkolás ügyében Tóth Csaba szerinte nem tudta elérni. A képviselő korábbi interjúiban és most is megjegyezte: a kampánya nem elsősorban zuglói témákat vonultat majd fel, hanem az egész országnak kíván üzenni, hogy a Fidesz lopásai ellen fel lehet lépni, és fel is kell. 

Fiala János kérdésére Hadházy elmondta, korábban nem beszélt Tóth Csabával a zuglói parkolás ügyéről, mert nem látta értelmét, a kerület országgyűlési képviselője ugyanis csendbe burkolózott. Hadházy Ákos a beszélgetés végén kijelentette, sem az előválasztási kampányban, sem a 2022-es választásokra készülve nem kíván mocskolódni, és zuglói korrupciógyanús ügyeket sem fog feltárni. Ígérete szerint azonban a választások után ez megváltozik. Megjegyezte: az ellenzéki oldalon kellenek a viták, de az előválasztásnak nem ez a lényege. (168ora.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s