h i r d e t é s

Ellenzékváltó hangulat van

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ellenzékváltó hangulat van

2022. június 28. - 08:46

A Fidesz-KDNP-nek 55, az MSZP-nek egy százalékot mért a Nézőpont

A kép illusztráció! - Forrás: Csak a Fidesz/Facebook

Ellenzékváltó hangulatról számolt be a kormányközeli Nézőpont Intézet. Legfrissebb közvélemény-kutatásuk szerint egy most vasárnap tartott választáson a Fidesz–KDNP 55 százalékot szerezne, az ellenzéki pártok közül pedig csak a Demokratikus Koalíció és a Mi Hazánk (6-6 százalék), illetve a Kétfarkú Kutya Párt (5 százalék) jutna be a parlamentbe.Forrás: Nézőpont Intézet

Fej fej mellett áll a Jobbik és a Momentum (4-4 százalék), míg az MSZP, az LMP és a Párbeszéd a szavazatok 1-1 százalékára számíthatna, írja a Nézőpont.

Az elemzés szerint „a magyar választók 12 százalékáról egyértelműen kiderül, hogy bár kritikusak a kormányfő munkájával szemben, mégsem tudnak olyan ellenzéki pártot megnevezni, amelyre leadnák szavazatukat. Vélelmezhető, hogy az ellenzéki szavazók közel egyharmada kiábrándult a baloldali pártokból, és ez igazolja az ellenzékváltó hangulat feltételezését”

A Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása június 20. és 22. között készült ezer fő telefonos megkérdezésével. A minta minden kutatás esetében reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. (Telex)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s