fbpx Elkészültek az orvosi célokra használatos injekciózható mikrochippel | CIVILHETES

h i r d e t é s

Elkészültek az orvosi célokra használatos injekciózható mikrochippel

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Elkészültek az orvosi célokra használatos injekciózható mikrochippel

2021. május 14. - 09:08

 

A Columbia Egyetem kutatói a minap jelentették be a kutatásuk eredményét.

Forrás: CHEN SHI/COLUMBIA ENGINEERING

Az összeesküvés-elméletekben hívők egyik visszatérő mantrája, hogy a koronavírus-járvány ellen kitalált oltásokkal mikrochipet juttatnak az ember bőre alá. A cél egy globális megfigyelési akció része szerintük.

Ez természetesen nem igaz, az injektálható miniszámítógép azonban nagyon is létezik - írja a hvg.hu a Columbia Egyetem kutatóinak a munkáját ismertetve, akik nemrég jelentették be, hogy elkészítették az injekciós tű által a szervezetbe juttatható computert.

A mindössze 0,1 köbmilliméteres chip azonban egész más okból készült: bár valóban adatgyűjtéshez tervezték, elsődlegesen orvosdiagnosztikai folyamatokhoz lett kitalálva, például a vércukorszint és a vérnyomás precízebb méréséhez.

A kutatók azt mondják, hogy a porszem méretű számítógép más eszközökkel is kommunikálhat, és mivel a test szinte bármely részébe eljuthat, onnan is küldhet a beteg szempontjából kulcsfontosságú információkat, amiket máshogy lehetetlen lenne összegyűjteni.

A szakemberek úgy vélik, hogy a chip idővel műtéti beavatkozásokhoz is használható lesz, de ahhoz persze még nagyon sokat kell kutatni. (Transindex)


 

h i r d e t é s

Kommentek