h i r d e t é s

Elítélték Gyömrő polgármesterét

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Elítélték Gyömrő polgármesterét

2016. május 06. - 10:01
0 komment

 

Hetedrendű vádlottként elítélték Gyenes Leventét, a korábban számlagyárügyként elhíresült perben - írja a 24.hu.

Forrás: index.hu

A Magyar Nemzet azt írja, folytatólagosan elkövetett adócsalás bűntette és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétsége miatt a Szegedi Ítélőtábla a közelmúltban kilenc hónap, végrehajtásában két évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte Gyenes Leventét, Gyömrő polgármesterét.

A napilap szerint a bíróság hangsúlyozta, hogy a vádlott előzetes mentesítést nem kapott. Az elsőrendű vádlott kapta a legsúlyosabb büntetést, Zs. Tibor hét év szabadságvesztést, hét év közügyektől eltiltást kapott.

A vád szerint Zs. társaival olyan cégeket alapított, majd ezeken keresztül olyan számlagyárat hozott létre, amely fiktív számlákat állított ki gazdasági szervezetek részére.

Zs. egyébként első- és másodfokon is Gyenest nevezte meg az ügy főszereplőjének, de a bíróság kizárta a bizonyítékok közül a vallomását.

A lap kereste volna Gyenest, őt nem érték el, csak Hauser Antalt, az önkormányzat kommunikációs referensét, aki azt mondta, várják a jogerős ítéletet, addig nem tesznek semmit.

“A polgármesternek a hatályos előírásoknak megfelelően az ítélet kézhezvételétől három napja van, hogy értesítse a képviselő-testületet, s ez idő alatt azt is eldöntheti, hogy lemond-e, avagy sem.”

(Magyar Nemzet) / 24.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s