fbpx Elhunytaz 1954-ben vb-győztes német futballcsapat utolsó élő tagja | CIVILHETES

h i r d e t é s

Elhunytaz 1954-ben vb-győztes német futballcsapat utolsó élő tagja

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Elhunytaz 1954-ben vb-győztes német futballcsapat utolsó élő tagja

2021. december 03. - 14:46

 

Horst Eckel 89 évet élt, a berni vb-döntőben az Aranycsapatot verték a németek.

Horst Eckel - Forrás: Bayern & Germany/Twitter

Németország nagy meglepetésre jutott be az 1954-es labdarúgó világbajnokság döntőjébe, miután a csoportmeccsen 8:3-ra kikapott az Aranycsapattól. A berni döntőben azonban visszavágtak a németek a magyaroknak, és 0:2-ről fordítva 3:2-re nyertek. A világbajnok csapat utolsó élő tagja, Horst Eckel pénteken halt meg 89 éves korában. A védekező középpályást pár napja iktatták be a legendák közé.

Eckel 22 évesen lett világbajnok, mint a hat meccsen pályára lépett – egész pályafutása alatt a Kaiserslauternben futballozott -, 32-szer szerepelt a német válogatottban, még egy világbajnokságon játszott, 1958-ban. Pályafutása után tanári diplomát szerzett, és 1997-ben ment nyugdíjba.

„Tudta, hogyan mutassa meg az embereknek a kilátástalannak tűnő helyzetekben a fény felé vezető utat, és a berni hős ezt mindig ötvözte személyes futballmeséjével. Akaraterő, ambíció, elszántság és alázat alakította életét, ezek a tulajdonságok szeretetre méltó személyiséggé tették. Mindenkinek nagyon hiányzik” – idézte a Kicker a német szövetség közleményét. (Telex)


 

h i r d e t é s