fbpx Elhagyta a kórházat Milos Zeman cseh államfő | CIVILHETES

h i r d e t é s

Elhagyta a kórházat Milos Zeman cseh államfő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Elhagyta a kórházat Milos Zeman cseh államfő

2021. szeptember 22. - 15:15

 

Elhagyta a kórházat szerdán Milos Zeman cseh államfő.

Forrás: HVG

A 76 éves politikus, akinek második elnöki mandátuma 2023 márciusában jár le, nyolc éjszakát töltött a prágai Központi Katonai Kórházban, ami eddigi elnöksége alatt a kórházban eltöltött leghosszabb idő. A cseh hírügynökség szerint Milos Zeman orvosai tanácsára ment kórházba, miután azok dehidratációt és a megszokottnál nagyobb fáradtságot, fizikai gyengeséget állapítottak meg nála.

Az elnököt az utóbbi időben már több ízben is kezelték a katonai kórház orvosai. Milos Zeman, akinek cukorbaja miatt komoly problémái vannak a járással, az év eleje óta kizárólag kerekesszéken közlekedik. Tavaly kéztöréssel kezelték, amit akkor szerzett, amikor a Lány kastély elnöki lakosztályában bot nélkül akart a mosdóba menni, és elesett. A koronavírus elleni vakcinát szintén a katonai kórházban vette fel az államfő.

Zemant múlt kedden szállították a prágai Központi Katonai Kórházba. Miután ennek konkrét okát az első napokban sem az elnöki hivatal, sem a kórház nem közölte, a cseh sajtóban találgatások láttak napvilágot az elnök egészségi állapotával kapcsolatban. Ezeket később Andrej Babis kormányfő oszlatta el, aki meglátogatta Zemant a kórházban. "Az elnök egészségi állapota nem volt súlyos, és most sem az. Orvosok tanácsára ment kórházba" - nyilatkozott akkor Babis a rádióban. "Nincs szükség azon gondolkodni, hogy az elnöknek valamiféle problémája van" - szögezte le a kormányfő. Az elnöki hivatal Milos Zeman kórházi kezelését előre betervezett rutinvizsgálatokkal magyarázta. (MTI)

Kapcsolódó cikkek: 

 

Kommentek

h i r d e t é s