h i r d e t é s

Elfújja a szél a felhőket, a nap is kisüt, de hűvös lesz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Elfújja a szél a felhőket, a nap is kisüt, de hűvös lesz

2022. május 18. - 05:15

Az átvonult hidegfront után szárazabb léghullámok érik el a Kárpát-medencét. Emiatt kevesebb felhőre, kissé hűvösebb időre számíthatunk.

Szerdán már hűvös idő lesz, a hétfőhöz képest 10 fokkal hidegebb, 20 fok körüli hőmérsékleteket mérhetünk. A folytatásban lassú melegedés zajlik, nem lesz tehát tartós az alacsonyabb hőmérsékletű idő!

Éjszaka észak felől csökken a felhőzet és a csapadékhajlam is, hajnalra mindenütt megszűnik a csapadék. Szerdán túlnyomóan derült, napos, csapadékmentes idő valószínű, inkább csak a Dunántúl felett lehet némi gomoly- és fátyolfelhőzet. Éjszaka elsősorban az Alföldön kísérhetik élénk lökések az északkeleti szelet, amely napközben az Alföldön és Borsodban megerősödik, sőt néhol viharos széllökés is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 14 fok között alakul, de az északkeleti megyék egyes részein ennél több fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 19 és 24 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Szerdán időjárási front már nem lesz térségünkben, de az előző napokhoz képest alacsonyabb hőmérséklet lesz a jellemző, emiatt felerősödhetnek a kopásos- és görcsös eredetű panaszok, valamint az ízületi fájdalmak. Ugyanakkor fejfájás, vérnyomás-ingadozás, valamint rosszullét is jelentkezhet.

Humánmeteorológiai szempontból könnyedebb nap vár a szívbetegekre, valamint a keringési rendszer betegségeivel élők számára.

A szelesebb idő viszont fokozhatja a fejfájásos panaszokat, emiatt ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet, valamint kissé romolhat a hőérzet is.

Viszont a napos idő jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

Fogyasszunk legalább napi 2-3 liter szénsavmentes, valamint alkoholmentes folyadékot! A napos időben 11 és 15 óra között az UV-sugárzás erős lesz, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s