h i r d e t é s

Életveszélyes a Magyar Zene Háza

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Életveszélyes a Magyar Zene Háza

2022. január 24. - 17:37

 

Egy dolgora nem gondolt a japán sztárépítész és ez óriási hiba.

A Liget Budapest Projekt keretében megépült Magyar Zene Háza 2021. december 16-án. - Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A napokban átadták a Liget-projekt újabb épületét, a Sou Fujimoto japán sztárépítész által tervezett Magyar Zene Házát. A legtöbb vélemény szerint a bejáráson megtapasztalhatták, hogy egyedülálló épületről van szó, azonban úgy tűnik, egy komoly hibát is felfedeztek az épületben.

Zubreczki Dávid építész szerint azontúl hogy nem a Városligetben kellett volna megépíteni az épületet, komoly gondot jelent az épület a környéken lévő állatok számára is. Mint azt Facebook-bejegyzésében írja, 2018 óta több figyelmeztetést is írt az épület hatásait illetően: „a fás-bokros területet tükröző nagy üvegfelületek évi több száz madár pusztulását okozhatják.”

"A hatalmas üvegfelületek rendkívül veszélyesek a madarakra nézve. Főleg ott, ahol nem más házakat tükröznek vissza, hanem fákat, bokrokat, zöldet. Vagy, ahol a madarak "átlátnak" a házon. Az ilyen felületeket egyszerűen nem érzékelik, és olyan erővel repülnek neki, hogy elpusztulnak. A Magyar Zene Háza pont ilyen üvegpalota lesz" – írta Zubreczki 2020-ban, aki elmondta, a januári bejáráson egy halott madár fogadta az épület előtt. (168.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s