fbpx Élete végéig börtönben mögött marad a volt rendőr, aki élve temetett el egy nőt | CIVILHETES

h i r d e t é s

Élete végéig börtönben mögött marad a volt rendőr, aki élve temetett el egy nőt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Élete végéig börtönben mögött marad a volt rendőr, aki élve temetett el egy nőt

2020. július 04. - 06:25

 

Életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték a hitelezőjét brutálisan meggyilkoló férfit.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

Jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék pénteken azt a férfit, aki megütött, és késsel több helyen megszúrt egy nőt, majd élve eltemette 2017 áprilisában.

A törvényszék pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az elkövető - aki korábban rendőrként dolgozott, a bűncselekmény előtt viszont nem volt számottevő jövedelme - ismerte a sértett volt férjét. Elhatározta, hogy megpróbál pénzt szerezni a nőtől. Megfigyelte a sértett lakóhelyét és szokásait, majd egy parkolóban beült nő  autójába, és azt hazudta neki, hogy a volt férje tartozik neki 40 millió forinttal

A férfi később elhatározta, hogy megöli a nőt, ezért újabb találkozót kezdeményezett: ekkor egy erdős területre hajtott, ott kiszállította az autóból a sértettet, többször fejbe ütötte, zsebkéssel háton, mellkason és nyakon szúrta, majd a helyszín közelében élve eltemette, abban a hiszemben, hogy áldozata már halott. A nő telefonját kikapcsolta, és táskájával, cipőjével együtt eltulajdonította.

A férfit az ügyészség előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és más bűncselekmény elkövetésével vádolta. A bíróság első fokon nyereségvágyból, előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, feltételes szabadságra leghamarabb 30 év után bocsátható. A bíróság a férfi letartóztatását a másodfokú ítélet kihirdetéséig fenntartotta - olvasható a közleményben.

A bár a törvényszéki közleményből ez nem derül ki, sajtóértesülések szerint tettes és áldozat üzlettársak voltak egy húsipari vállalkozásban, az elkövető pedig mintegy 10 millió forinttal tartozott a nőnek. Valószínűleg ez vezetett oda, hogy - miután hazugsága és pénzszerző akciója nem vált be -  Újhartyán külterületén végzett az asszonnyal. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s