h i r d e t é s

Ekkora dugó még sosem volt Párizs környékén

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ekkora dugó még sosem volt Párizs környékén

2020. október 30. - 09:32

 

Rekordot döntött Párizs környékén a közúti forgalom alig néhány órával azt megelőzően, hogy életbe léptek a koronavírus-járvány miatt bevezetett új intézkedések, írja a BBC.

Forrás: Daily Mail

Ile-de-France régióban összesen 700 kilométer alakult ki csütörtökön este. Ez azért történt, mert rengeteg párizsi lakos indult el vidékre, hogy ott húzza ki a kijárási tilalom időszakát.

Az is közrejátszott a forgalom felerősödésében, hogy az iskolai szünetben sokan elhagyták a fővárost és ezekben a napokban térnek haza halottak napjára.

Hasonlóan komoly torlódás volt az utakon csütörtökön este több más francia nagyvárosban, így Lyonban és Bordeaux-ban is.

A francia kormány legújabb szigorítása pénteken éjfélkor lépett életbe. Az emberek mától csak munkavégzés miatt vagy egészségügyi okokból hagyhatják el otthonaikat.

Emmanuel Macron francia államfő korábban arról beszélt, félő, hogy az országot túlterheli a második hullám, ami kétség kívül nehezebb lesz, mint az első.

Franciaországban április óta most a legmagasabb a koronavírus miatt elhunytak száma, csütörtökön pedig 47 637 új fertőzöttet azonosítottak, ami nem sokkal marad el a múlt vasárnapi napi rekordtól. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s