fbpx Éjjel elvitték a rendőrök a BKK e-jegyének hibáit feltáró fiatalt | CIVILHETES

h i r d e t é s

Éjjel elvitték a rendőrök a BKK e-jegyének hibáit feltáró fiatalt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Éjjel elvitték a rendőrök a BKK e-jegyének hibáit feltáró fiatalt

2017. július 21. - 14:53

 

24.hu információi szerint a rendőrök éjjel elvitték kihallgatásra azt a fiatal fiút, aki állítólag feltörte a BKK online jegyvásárlási rendszerét, állítása szerint azért, hogy bizonyítsa, milyen biztonsági rések vannak benne. - írja az index.hu.

Forrás: pixabay.com

A BKK és a rendszert működtető T-Systems nem találta viccesnek a jelzést, és mint azt sajtótájékoztatón elmondták, feljelentették a fiút.

Megkerestük a rendőrséget, ahol arra nem válaszoltak, hogy kihallgatták-e a fiatalt, de közölték: az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda információs rendszer vagy adat megsértése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást.

 

Forrás: index.hu

A nyomozásban egy gyanúsított van, aki szabadlábon védekezik. A nyomozás határideje 2017. szeptember 15. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség az eljárásáról bővebb tájékoztatást nem ad.

A fejlett országokban többnyire bevett gyakorlat, hogy ha egy cég valamilyen rendszerében egy etikus hekker biztonsági rést talál, és ezt jelzi a cégnek, akkor köszönetet és szerződéses keretek között még pénzt is kap.

A BKK érezhetően egy másik utat választott, gyakorlatilag rossz szándékú hekkerként kezelik a biztonsági rést találó és jelző fiatalt.

index.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s