h i r d e t é s

Egyszeri döntéssel, két részletben emel nyugdíjat a Fidesz?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Egyszeri döntéssel, két részletben emel nyugdíjat a Fidesz?

2015. november 21. - 15:07
1 komment

 

A DK ellezi?

A párthoz közel állók köréből szivárgott ki az információ, hogy az idegenellenesség mellett a nyugdíjak egyszeri emelésével akarják bebiztosítani a 2018-as kétharmadot.

Abban biztosak, hogy a most bejelentett 1,6% emelés feszültséget teremt a nyugdíjasok körében. Ezért az ünnepek után január közepén, várhatóan hoznak egy olyan törvényt, amellyel lehetővé válik az, hogy két ütemben 2016 végén és 2017 végén, az infláció alapján járó nyugdíjemelésen kívül 8-8 százalékkal emelik a nyugdíjakat.

A költségvetésben ennek az emelésnek a fedezete eddig is megvolt, csak politikai döntés nem született róla.

Információnk szerint az MSZP vezetése tárgyalta ezt a lehetőséget és támogatná, azzal a kiegészítéssel, hogy ellentétben a Fidesz egységes emelésével, a párt a rászorulók helyzetét figyelembe véve, a rendelkezésre álló összeget az alacsony nyugdíjjal rendelkezők körében használná fel, míg a magasabb nyugdíjakat kihagyná a rendkívüli emelésből.

Információink szerint a DK azért ellenzi a tervezet, mert a gazdaság teljesítőképessege nem bír el egykorra nyugdíjemelést. A CIVILHETES által megkérdezett szakértők szerint a stadionok-program visszafogásával finanszírozni lehetne a nyugdíjprogramot.

 

(Címlap: Forrás: nyugdijas.network.hu)


 

h i r d e t é s