h i r d e t é s

Egyre fülledtebbé válik az idő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Egyre fülledtebbé válik az idő

2022. augusztus 12. - 05:44

Pénteken napsütésre is számíthatunk, de többször megnövekszik a felhőzet is, ezekből pedig záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Növekszik a páratartalom, azaz a fülledtség.

Ma a sok napsütés mellett ismét erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, illetve időnként a fátyolfelhőzet is megnövekszik. Elsősorban a nyugati megyékben fordulhat elő kevés helyen főleg zápor, kis eséllyel zivatar, hazánk legnagyobb részén száraz marad az idő. Az északkeleti, északi szél napközben több helyen megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul. Késő estére többnyire 20 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton az erőteljes gomolyfelhőképződés mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra készülhetünk. Zápor, zivatar elsősorban keleten, északkeleten és délnyugaton alakulhat ki. Az északias szél mérsékelt, helyenként élénk lesz, de keleten és zivatarok környezetében erős széllökésekre is számíthatunk. Napközben 26-32 fok közötti maximumok várhatók.

Vasárnap több helyen, de elsősorban a Dunától keletre alakulhatnak ki helyi záporok, zivatarok. A csapadék lokális jellegű lesz, nagy területre kiterjedő áztató eső nem ígérkezik. Az északias szél a Dunántúlon élénk, erős lesz, és zivatarok környezetében is feltámadhat. A legmelegebb órákban 26-31 fok várható.

Orvosmeteorológia

Pénteken fronthatás nem várható, folytatódik a mérsékelten meleg idő, többeknél azonban kettősfronti tünetek jelentkezhetnek.

Emellett fülledtté, párássá válhat a levegő, különösen záporok, zivatarok közelében, ami nehézlégzést, légszomjat, rosszullétet idézhet elő.

Zivatarok környezetében az asztmások állapota is romolhat.

Ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozásra! 10 és 16 óra között a naposabb tájakon és időszakokban erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky