h i r d e t é s

Egyre fülledtebbé válik a levegő és a meleg helyenként fokozódik is

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Egyre fülledtebbé válik a levegő és a meleg helyenként fokozódik is

2020. augusztus 13. - 05:53

 

A következő napokban folytatódik a 30 fok körüli meleg, nyári idő. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt többnyire gyengén felhős lesz az ég, csapadék sehol sem várható. 

Délután a napos időszakok lesznek túlsúlyban, de a nyugati határmentén erősebben is megnövekedhet a felhőzt. Ezeken a tájakon zivatarok alakulhatnak ki, másutt csapadék nem várható.  Az időnként megélénkülő déli szél mellett 28, 32 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön nem érkezik fölénk front. A meleg időben melegfrontot jellemző tünetek jelentkezhetnek és a parlagfű is sokunk napját megnehezíti. - írja a meteoklinika.hu

A 30 fok körüli csúcsértékek miatt többeknél jelentkezhetnek melegfrontot jellemző tünetek, mint például migrén, fáradékonyság és alvászavar.

Hajnalban helyenként jelentősebben lehűl a levegő, így a délelőtti hirtelen hőmérséklet-emelkedés a vérnyomásproblémákkal élőknél gondot okozhat. Amennyiben érzékeny, vérnyomás-ingadozást tapasztalhat és olykor intenzív tünetek is felléphetnek.

A krónikus betegek és az idősek a leginkább veszélyeztettek, nekik ajánlott a leginkább vigyázni.

A nyugati határ menti területeken délutántól zivatarok alakulhatnak ki. A zivatarok környezetében erősen fülledté válik a levegő, az asztmások légszomjat, nehézlégzést és fulladást tapasztalhatnak. Ilyen és hasonló tünetek esetén húzódjon zárt térbe és pihenjen le.

Szabadtéri programok: Szabadtéri programoknak az ország nagy részén kedvez az idő. A napsütés jót tesz a hangulatnak, de a tartósan derült tájakon nem ajánlott 11 és 15 óra között hosszabb időt a napon tölteni. Vízparti programoknak is kedvez az idő, azonban bőrének védelme érdekében használjon magas faktorszámú fényvédő krémet.

UV-sugárzás: Az UV-sugárzás a napos, derült időszakokban eléri a nagyon erős fokozatot, nagy lesz a leégés veszélye.

Pollen: A pollenszint nő, a parlagfű és a csalánfélék légköri koncentrációja az ország nagy részén eléri a komoly tüneteket okozó magas szintet. Az allergiások ebben az időszakban mindenképp kerüljék a tejtermékek fogyasztását és mossanak sűrűbben kezet.

Közlekedés: A közlekedés során a tompa reflexek és a zivatarok okozzák a fő veszélyt. Vezessen fokozott figyelemmel, és ha hosszabb útra indul, mindig legyen önnél elegendő folyadék!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s