h i r d e t é s

Egy vallásfilozófus szerint Kövér László mentális állapota valós probléma

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Egy vallásfilozófus szerint Kövér László mentális állapota valós probléma

2022. július 07. - 11:34

Az Országgyűlés elnökének sátánistázása régi gyűlöletbeszéd-hagyományba illeszkedik – mondta Gábor György vallásfilozófus a Megbeszéljük című műsorban.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Gábor György arra reagált, hogy Kövér László a Mandinernek azt mondta, Soros György az ördög küldötte, ami pedig

ma a világban »progressziónak« becézi magát, nem egy ideológiai mozgalom vagy politikai oldal. Ezek sátánisták. Minden, ami a világban valaha gonosz volt, történelmi koronként újabb és újabb formát öltve visszatér: most éppen általuk.

A vallásfilozófus szerint a dehumanizáló beszédmód Kövértől már megszokott, de amikor az egyik legfőbb közjogi méltóság ellenfeleit sátánistának bélyegzi, az egy olyan, a történelmen átívelő gyűlöletbeszéd-hagyományba illeszkedik, ami az őskeresztényekig vezethető vissza, ők gondolták a zsidókat a sátán gyermekeinek.

A történelem során vissza-visszatérő gyűlöletvád volt az inkvizíció, a reformáció idején, és napjainkban is az. A jelenlegi orosz ortodox egyház narratívája szerint a Nyugat áll a Sátán uralma alatt, míg  önmagára harmadik Rómaként gondol, amelynek feladata, hogy a krisztusi útra visszatérítse eltévelyedetteket.

A valódi sátánisták mára már csak rejtőzködve, kis szektákban működnek. Gyakran csatolnak hozzájuk bestiális bűncselekményeket, de legtöbbször kiderül, hogy nem általuk szervezett akcióról volt szó. Gábor György szerint a fideszes házelnök gyűlöletbeszéde a legsötétebb történelmi időket idézi, ebben az esetben Kövér László mentális állapota jelenti a valós problémát, nem a sátánisták. (24.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s