h i r d e t é s

Egy szeles nap

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Egy szeles nap

2021. április 23. - 05:55

 

A hazánk felett átvonuló hidegfront nyomában pénteken már szárazabb, hidegebb levegő érkezik fölénk, emiatt hétfőig jelentős változás nem lesz időjárásunkban.

A front mögött reggel még sokfelé derült, délután pedig napos-gomolyfelhős időre készülhetünk. Futó záporok már csak néhol északkeleten alakulhatnak ki. Az északnyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. Hajnalban 0-6, a fagyzugos völgyekben -2, -1 fok várható, napközben pedig 12-18 fokot mérhetünk.

Szombaton is napos-gomolyfelhős időre számíthatunk. Számottevő csapadék nem valószínű. Már csak néhol élénkülhet meg északi-északnyugati szélben. Hajnalban -1, +5, a fagyzugos helyeken akár -3, -2 fok is előfordulhat. Délután 12-18 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap is folytatódik a változóan felhős-napos idő, de ekkor már az ország északi felén elszórtan eső, záporok alakulhatnak ki. A nyugati-délnyugati szél többfelé megélénkül. Hajnalban északon ismét előfordulhat gyenge fagy, délután 12-19 fok várható.

Orvosmeteorológia

Ma már nem várható fronthatás. A derült, hűvös reggeli időben főként a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élők panaszai erősödhetnek fel.

Ezt követően, délelőtt gyors melegedés veszi kezdetét, ami megterhelő lehet, különösen a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel küzdők számára.

Náluk vérnyomás-ingadozás, rosszullét keringési problémák léphetnek fel.

A gyors melegedés fejfájást, migrént is előidézhet, amit a többfelé élénk, erős szél is fokozhat.

Öltözzünk rétegesen, és továbbra is erősítsük immunrendszerünket! Fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s