h i r d e t é s

Egy rejtélyes, magyar nevű üzletember áll Elon Musk milliárdos biznisze mögött

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Egy rejtélyes, magyar nevű üzletember áll Elon Musk milliárdos biznisze mögött

2022. június 12. - 08:04

A világ leggazdagabb embere a Twitter felvásárlásánál teljesen Alexander Tamasra támaszkodik.

Alexander Tamas - Forrás: ThePrint

Egy magyar nevű, német állampolgárságú üzletemberen is múlhat a világ leggazdagabb emberének, Elon Musknak  legújabb óriási biznisze, a Twitter felvásárlása. A Bloomberg mutatta be legfrissebb cikkében Alexander Tamast, akiről nem sok mindent lehet tudni, de az biztos, hogy tanácsadóként a legmagasabb ligában játszik. 

Tamas dubaji befektetőcége, a Vy Capital ugyanis az egyik finanszírozója Musk felvásárlásának. Mint ismert: a milliárdos üzletember különféle támogatásokból rakta össze a Twitter megvételére szánt 44 milliárd dollárt, azonban az elmúlt hetekben már azzal fenyegetőzik, hogy egyszerűen kihátrál az egész mögül. 

A Bloomberg szerint a Vy Capital – amelynek honlapján sem cím, sem egyéb kapcsolatinformáció nem található – 700 millió dollárral szállt be az üzletbe. Maga a cég egyébként szinte a semmiből jutott el a milliárdosok klubjába, befektetéseinek összegét már több mint 5 milliárd dollárra becsülik. 

Alexander Tamasnak egyébként nem ez az első hasonló üzlete. A lap rámutatott, hogy ezelőtt is szívesen vállalt szerepet nagybefektetők kisegítésében. A Vy alapítása előtt például az orosz–izraeli milliárdos, Yuri Milner oldalán dolgozott.

Emellett befektetője Musk másik cégének, a SpaceX-nek is. 

Nem csak itt van összefonódás: a Vy egyik elemzője, Benjamin Birchall Musk főtanácsadójának, Jared Birchallnak a fia. 

Tamas egyébként azért is mondható rejtélyesnek, mert szinte sosem posztol. 2009-ben létrehozta Twitter-oldalát, de nyilatkozni sem szokott. Korábban a Goldman Sachsnak is dolgozott, a Bloomberg szerint korábbi munkatársai emberi szuperszámítógépként jellemezték.

Hírnevét azzal alapozta meg, hogy az elsők között látta meg a Facebookban a potenciált, és már 2009-ben szorgalmazta, hogy minél nagyobb összeget fektessenek be a cégbe. 

Munkáját főleg Dubajból intézi, de cégének van irodája San Francisco környékén is. Emellett tanácsadóként dolgozik a dubaji uralkodó csapatában. (vg.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s