h i r d e t é s

Egy mohácsi képviselőjelölt állítja: élelmiszercsomagot kapnak a helyiek, ha a Fidesz jelöltjére szavaznak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Egy mohácsi képviselőjelölt állítja: élelmiszercsomagot kapnak a helyiek, ha a Fidesz jelöltjére szavaznak

2020. szeptember 27. - 06:50

 

A végéhez közeledik az időközi helyhatósági választás kampánya Mohácson. Vasárnap estére derülhet ki, hogy ki vezetheti a Duna-parti várost, miután a közgyűlés a nyár elején feloszlatta magát.

Forrás: atv.hu

Már nincs olyan villanyoszlop Mohácson, amelyiken ne lenne választási plakát. A Változást akarók Nemzedéke (VAN) civil egyesület, a Fidesz és a Mi Hazánk állított polgármester-jelöltet a város élére és képviselőjelölteket 8 választókerületben. A VAN civil egyesület kérte azokat mohácsiakat, akik bármilyen csalást tapasztalnak a kampányban, pénzjutalomért cserébe azonnal jelezzék ezt bármelyik aktivistájuknak.

A VAN egyesület képviselőjelöltje az ATV Híradónak arról beszélt: kaptak olyan információt, miszerint a Fideszhez erősen köthető helyi roma önkormányzat a Fideszre való szavazásra buzdít, és cserébe csomagokat osztanak. Szigeti József szerint ez befolyásolhatja a választás eredményét.

A fiatalember az egész csomagátadási jelenetet rögzítette elejétől a végéig mobiljával. A felvételen jól látszik, ahogy a háttérben az asztalon több bevásárlózacskó sorakozik. Majd, amikor a férfi aláírta az átvételi elismervényt azonnal hozták az élelmiszert.

"Behívtak minket a cigány kisebbségi önkormányzathoz, akkor kaptuk meg a csomagot. Mondván akkor kaptunk egy kisebb élelmiszer csomagot, hogyha a Fideszre szavazunk" – erről Bauer József beszélt Híradónknak.

A Változást akarók Nemzedéke egyesület feljelentéssel élt az üggyel kapcsolatban a helyi választási bizottságnál.

Összesen 15 ezer választópolgár járulhat az urnák elé vasárnap reggel 6 óra és este 7 óra között Mohácson. Az előrejelzések szerint a két legerősebb polgármester- jelölt között dől majd el a csata, este 10 órára kiderülhet, hogy az ellenzéki Csorbai Ferenc vagy a fideszes Pávkovics Gábor vezeti majd négy éven keresztül Mohács városát. (atv.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s