h i r d e t é s

Egy LEGO készlet mind fölött

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Egy LEGO készlet mind fölött

2023. február 07. - 15:32

Bemutatjuk: LEGO® Icons A Gyűrűk Ura: Völgyzugoly™

A LEGO Csoport és a Warner Bros Discovery Global Consumer Products bemutatja a várva várt LEGO® Icons – A Gyűrűk Ura: Völgyzugoly készletet, melyet a többszörös díjnyertes filmadaptáció ihletett. Ez a rendkívül részletgazdag, 6167 darabos szett Középfölde ikonikus tünde erődítményét mutatja be és 15 minifigurát tartalmaz.

Az Elrond népének otthonául szolgáló Völgyzugoly kulcsfontosságú szerepet tölt be Középfölde és a Gyűrűk Ura trilógia eseményeinek szempontjából, hiszen itt alakult meg a Szövetség, és itt kezdődött az Egy Gyűrű elpusztítására irányuló küldetés.

A három részből megépíthető LEGO Gyűrűk Ura: Völgyzugoly készlet elhozza a rajongók kedvenc pillanatait megfűszerezve egy-két apró elrejtett tartalommal:

Az első részben található:

 • A Tanács: félkörívben elhelyezett székekkel és talapzattal, ahol a gyűrűt először fedik fel és vitatják meg annak elpusztítását.
 • Frodó hálószobája: íróasztallal és ládával, ahol a fiatal hobbit lábadozik, miután Arwen megmentette a nazgûlok keze közül, majd ahol újra találkozik Bilbóval.
 • Elrond dolgozószobája: Középfölde híres festményeivel.

A második részben található:

 • Egy tünde torony: öt múltbéli ismeretlen tünde harcos szobrával.

A harmadik részben található:

 • Pavilon, folyó és híd – amely megidézi a Szövetség útnak indulását, Völgyzugoly hátrahagyását.

A készlet 15 minifigurát rejt – köztük a Szövetség 9 tagját: Szürke Gandalfot, mind a négy hobbitot (Zsákos Frodót, Csavardi Samut, Borbak Trufiádokot “Trufát” és Peregrin Tukot “Pippint”), Legolast, Gimlit, Boromirt és Aragornt. Hozzájuk csatlakozik még Elrond, Arwen, Zsákos Bilbó minifigurája, valamint tündék és Gloin törp.

A LEGO és A Gyűrűk Ura rajongók számos új elemet is kapnak Középfölde világából, többek között Bilbó kardját, “Fullánkot”, Narsil törött szilánkjait, Aragorn erdőjáró köpenyét, Boromir kardját, valamint törp baltákat és tündekardokat, ezáltal felkészíthetjük a Szövetség tagjait az előttük álló küldetésre.

Mike Psiaki, LEGO Design Master a következőket mondta a készletről: „Tudjuk, hogy sok rajongónk már régóta várt egy ilyen készletre – viszont a nagyszerű LEGO A Gyűrűk Ura készlet sosem késik, pontosan akkor érkezik, amikor akar. Fontos volt számunkra, hogy valami igazán különlegeset hozzunk létre ebben a Völgyzugoly szettben. Arra törekedtünk, hogy a lehető legtöbb részlettel gazdagítsuk a készletet, melynek megépítése során lenyűgöző élményt nyújtunk a rajongóknak, akik büszkén állíthatják ki Elrond otthonát. Nagyon elégedettek vagyunk a végső dizájnnal és azzal, ahogy Völgyzugolyt kockák segítségével életre keltettük.

A LEGO A Gyűrűk Ura: Völgyzugoly készlet először a LEGO VIP tagok számára érhető el 2023. március 5-7. között, akik megkapják ajándékként a 40630 LEGO Brickheadz Frodó és Gollam készletet is. A LEGO VIP programhoz ingyenesen lehet csatlakozni a www.LEGO.com/VIP oldalon keresztül. A LEGO A Gyűrűk Ura: Völgyzugoly készlet 2023. március 8-tól vásárolható meg a LEGO Store üzleteiben és a www.LEGO.hu/LOTR webshopban.

 

LEGO® A Gyűrűk Ura: Völgyzugoly (10316):

 • Kor: 18+
 • A modell méretei:
  • 39 cm magas, 75 cm széles és 50 cm hosszú
  • A három részben megtalálható: a torony, a tanács, a pavilon a folyóval és híddal
 • 6167 elem

Kommentelne? Kattintson ide!